Jankovská sa otrávila liekmi. Z väznice ju previezli do nemocnice

Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici rozhoduje o prepustení bývalej štátnej tajomníèky Moniky J. z väzby Obvinená Monika Jankovská Foto: Ján Krošlák/TASR

Moniku Jankovskú previezli z väznice do nemocnice v Banskej Bystrici. Informoval o tom portál tvnoviny.sk, podľa ktorého je dôvodom prevozu užitie liekov.

Jankovská by mala byť mimo ohrozenia života, v nemocnici však ostáva na pozorovanie. Podľa informácií TV Markíza ju ako prvý vyšetroval lekár vo väznici, ktorý nariadil prevoz. Bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti je vo väzbe desať mesiacov, zadržaná bola počas policajnej akcie Búrka. Minulý týždeň, 22. januára, súd nevyhovel jej žiadosti o prepustenie z väzby na slobodu. Jankovská nevyužila svoje právo a sťažnosť proti tomuto rozhodnutiu nepodala.

„Sudca zamietol žiadosť o prepustenie mojej klientky. Zjednodušene, čo môžem povedať, odôvodnil to tým, že v tomto štádiu trestného konania ešte naďalej pretrvávajú dôvody väzby,“ zhrnul obhajca Peter Erdős.

Požitie liekov bolo bez účinku, ktorý by ohrozoval Jankovskej život

Informácie o užití väčšieho množstva predpísaných liekov potvrdil hovorca Ministerstva spravodlivosti (MS) SR Peter Bubla. Informovala o tom TV Markíza.

Doplnil, že v nedeľu krátko popoludní príslušníci z Ústavu Banská Bystrica pri komunikácii s obvinenou spozorovali, že táto nereaguje obvyklým spôsobom. „Nesťažovala sa síce na žiadne zdravotné komplikácie, uviedla však väčšie požitie predpísaných liekov,“ spresnil.

Ústavný lekár jej preto odporučil vyšetrenie vo Fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici. „Obvinená po celý čas komunikovala s personálom, požitie liekov bolo bez účinku, ktorý by ohrozoval jej život, avšak vzhľadom na charakter udalosti bude neskôr prevezená na ďalšie pozorovanie do Nemocnice pre obvinených a odsúdených v Trenčíne,“ doplnil.

(alt, tasr)


Ďalšie články