NAKA zadržala bývalého riaditeľa finančnej správy Imreczeho

František Imrecze František Imrecze počas brífingu po skončení zasadnutia Výboru NR SR pre financie a rozpočet, na ktorom oznámil svoju rezignáciu 19. septembra 2018. Foto: Jakub Kotian/TASR

V rukách Národnej kriminálnej agentúry skončil už aj exriaditeľ finančnej správy František Imrecze. Pred dvomi rokmi mal veľmi blízko k ministerskému kreslu.

Kolotoč zadržiavania vysokých štátnych funkcionárov sa stále nezastavuje. Podľa Denníka N totiž najnovšie skončil v rukách NAKA aj bývalý šéf finančného riaditeľstva František Imrecze. Dôvodom sú podozrenia z korupčnej trestnej činnosti.

Od začiatku decembra minulého roka je pritom spolu s ním väzobne stíhaný aj viceprezident tohto úradu Daniel Čech, ktorý už mal začať spolupracovať s vyšetrovateľmi.

Po odchode Petra Kažimíra z rezortu financií na post guvernéra Národnej banky Slovenska (NBS) sa o Imreczem hovorilo ako o novom možnom ministrovi. Tým sa však nakoniec stal Ladislav Kamenický.

O tomto nominantovi Smeru sa vo veľkom referovalo aj v roku 2016, kedy sa stretol s podnikateľom Miroslavom Výbohom, ktorému podaroval škatuľku s neznámym obsahom, zrejme šlo o darček. O Výbohovi sa pritom dlhodobo píše ako o možnom mecenášovi Smeru-SD.

Funkcionár skončil v úrade po prevalení kauzy colných podvodov za 300 miliónov v roku 2018. Za jeho fungovania sa tiež tajne nakupovali IT systémy a podhodnotene sa preclieval textilný tovar.


Ďalšie články