Štandard má nového investora a spolumajiteľa

qzZOBi2r

Radi by sme vás informovali o dôležitej zmene v majiteľskej štruktúre denníka Štandard.

Štandard je tu už takmer tri mesiace, pripravujeme niekoľko noviniek, o ktorých vás budeme v blízkej dobe informovať, teraz by som ale rád oznámil jednu dôležitú zmenu.

Až doteraz bol jediným majiteľom denníka pán Peter Núñez. Po niekoľkých týždňoch rokovania došlo k zmene a Štandard má nového spolumajiteľa, je ním švajčiarska investičná spoločnosť Saidler & Co.

Peter Núñez vlastní 80 percent akcií a Saidler & Co. vlastní 20 percent akcií. Po vzájomnej dohode došlo k vzniku akciovej spoločnosti Vydavateľstvo Štandard, a. s. s vyššie uvedenými podielmi.

Ide o dôležitý krok, ktorý je prísľubom ďalšieho rozvoja denníka Štandard.

Dovoľte, aby som v krátkosti predstavil investora a nového spolumajiteľa nášho vydavateľstva. Saidler & Co. je švajčiarska investičná spoločnosť založená rodinou Saidler. Spoločnosť kontroluje portfólio aktív v oblasti finančných technológií, kryptomien a médií po celej Európe, v Izraeli a USA.

Zámerom spoločnosti je spolu s vybranou skupinou popredných súkromných a inštitucionálnych investorov získavať majetkové podiely v technologicky orientovaných spoločnostiach z oblastí finančných technológií, kryptomien a médií. Spoločnosť Saidler & Co. od roku 1996 investovala do viac ako 200 prevratných podnikov a podstúpila predpokladané riziká technologických inovácií s potenciálom zmeniť odvetvia.

Saidler & Co. znamená Saidler and Company. Výlučný vlastník je rodina Saidler, v mene spoločnosti Saidler & Co. spolupracuje s vybranými stranami zastupujúcimi „and Company“. Spoločnosť zvyčajne investuje vlastný kapitál spolu s vybranou skupinou viac ako 100 popredných súkromných a inštitucionálnych investorov prostredníctvom vytvorenia špeciálnych účelových nástrojov (SPV) špecifických pre daný obchod.

Tešíme sa tejto zmene a veríme, že bude na prospech ďalšieho rozvoja denníka Štandard.


Ďalšie články