Ako odpustiť otcovi nie sedem, ale sedemdesiatsedemkrát

sirka-plagat-jan-pre-evku Foto: organizátori Nie 7, ale 77x

Vzťah s rodičmi je kľúčový pre vývoj dieťaťa. Ak bol niečím narušený, nezdravý či zraňujúci, môže mať dopad na celý život človeka. Rozhodujúcim momentom pre uzdravenie rán zo vzťahov je odpustenie. Už v stredu, 27. januára, o 19:00 môžete sledovať v poradí štvrtý live stream svedectiev a modlitieb z cyklu Nie 7, ale 77x. Tentoraz bude témou svedectiev odpustenie otcovi.

Každý mesiac organizátori otvárajú inú tému. Prvýkrát bolo témou odpustenie ako také, vo všeobecnom ponímaní, témou druhého streamu bolo odpustenie mame, tretí stream bol o odpustení na Vianoce a najbližší stream bude súvisieť so vzťahom k otcovi.

“Otec ako hlava rodiny nám odovzdáva niečo natoľko podstatné, že ak vstúpime do života bez toho, alebo nevyrovaní s tým, kto nám to odovzdal, môžu pre nás v živote nastať rôzne problémy,” približuje tému programu Dávid Janočko, jeden z organizátorov. “Jedno slovo – odpustenie – môže zmeniť veľa vecí v tom, ako budeme budovať vzťahy s ostatnými i vzťahy v rodine, a posunúť nás na novú úroveň,” dodáva.  

Svedectvo Ladislava, ktorého otec spáchal samovraždu, mama začala piť až nakoniec spolu so súrodencami skončili v detskom domove. Záznam z vianočného večeru odpustenia.

O odpustení otcovi bude hovoriť líder kapely ESPÉ a riaditeľ projektu Godzone Julo Slovák, herečka a moderátorka Katarína Brychtová, katolícky kňaz, teológ a pedagóg Juraj Sedláček a biskup Východného dištriktu Evanjelickej cirkvi Peter Mihoč. V programe budú mať priestor aj jeho tvorcovia, Mons. Jozef Haľko, bratislavský pomocný biskup, evanjelizátor a reper Dávid Janočko (Puer Dei), Braňo Letko a jeho kapela Lámačské chvály a Jogo Mikloško, zakladateľ organizácie Úsmev ako dar, o.z.

“Chceme ľudí priviesť k odpusteniu,” vysvetľuje zámer projektu Dávid Janočko a pokračuje: “V tejto dobe sa veľa ľudí bojí, trápia sa najmä kvôli zdraviu. Okrem odpustenia im chceme priniesť aj nádej a radosť, aby na chvíľu zažili spoločenstvo aspoň cez online priestor. Aby zakúsili silu modlitby a povzbudenia, že nemusia tieto chvíle prežívať sami.”

Organizátori dostávajú od divákov mnoho správ a svedectiev, ktoré by mali byť v blízkej dobe zverejnené na špeciálnej internetovej stránke www.77x.sk. Na pripravovanej stránke budú k dispozícii aj príbehy, ktoré zazneli v predošlých streamovaných programoch. O tejto webovej stránke budú organizátori hovoriť aj počas najbližšieho streamu. 

https://youtu.be/oYFCzpvJhI0
Svedectvo Roba Opatovského o odpustení mame. Záznam z vianočného večeru odpustenia.

Program svedectiev, príbehov a modlitieb je možné sledovať naživo a neskôr aj zo záznamu na facebookovom a youtube profile LCH LIVE. Ďalší stream organizátori plánujú na druhú polovicu februára a hovoriť sa bude o odpustení medzi manželmi. 


Ďalšie články