Matovič a Naď hovoria o Rašiho vile v Chorvátsku. Exminister reaguje

142295751_232161608455874_2267315373308207619_o Vila v Chorvátsku, ktorá podľa vládnych politikov patrí poslancovi strany Hlas RIchardovi Rašimu. Foto: Facebook

Exminister zdravotníctva a poslanec parlamentu za Hlas-SD Richard Raši odmieta, že by v Chorvátsku vlastnil akúkoľvek nehnuteľnosť. Reaguje tak na obvinenia zo strany ministra obrany Jaroslava Naďa a premiéra Igora Matoviča.

V nedeľňajšej diskusnej relácii televízie Markíza Na Telo minister obrany obvinil Rašiho (Hlas-SD) z toho, že mu v Chorvátsku patrí luxusná vila s bazénom, na ktorú si podľa Naďa (OĽaNO) nemohol zarobiť. Šéf silového rezortu dodal, že vilu má vlastniť Rašiho kamarát a nominant z Banskej Bystrice.

Raši to ešte počas relácie rázne odmietol. Žiadne vily ani apartmány v meste Rogoznica v srdci Dalmácie mu vraj nepatria a ubytovanie si v tejto časti Chorvátska údajne vždy len prenajímal na dovolenku.

Ku kritike zo strany ministra obrany sa v pondelok (25.1.) večer pridal aj premiér Igor Matovič (OĽaNO). Ten na svojom profile zdieľal príspevok osobného blogu s názvom „Utajený svedok“, ktorý na Facebooku sleduje vyše 11-tisíc ľudí.

Premiér k pomerne rozsiahlemu príspevku „Utajeného svedka“ na adresu Rašiho len v krátkosti po česky napísal: „Přes den lhal, v noci krad … byl sociálni demokrat“.

V komentároch pod pôvodným statusom na blogu „Utajený svedok“ sa vyjadril aj minister obrany zo svojho súkromného profilu. „Lepšie by som to sám nenapísal a nevysvetlil,“ napísal Naď pod príspevkom. Jeho krátke vyjadrenie si vyslúžilo stovky súhlasných reakcií.

Jaroslav Naď reaguje na informácie o údajnej Rašiho vile v Chorvátsku. Foto: Facebook

Podľa toho, čo píše „Utajený svedok“ má byť vila v chorvátskej Rogoznici oficiálne napísaná na Juraja Frajta, ktorý je spájaný s kauzou okolo nákupu predražených CT prístrojov do slovenských nemocníc. Tá sa stala v čase, keď bol ministrom zdravotníctva práve Raši. Podľa statusu, ktorý zdieľali premiér s ministrom obrany, má aj ďalšiu vilu v danom komplexe vlastniť Frajt a tretiu známy podnikateľ a oligarcha Jozef Brhel, ktorý je roky považovaný za tieňového sponzora strany Smer-SD.

Raši: Nikdy som tam nebol

Raši ešte počas nedeľňajšej debaty vyhlásil, že vila mu nepatrí. Rovnako sa vyjadril aj v oficiálnom stanovisku, ktoré Štandardu poskytla hovorkyňa strany Hlas-SD Patrícia Medveď Macíková.

„Ostro sa ohradzujem voči klamstvám ministra obrany Jaroslava Naďa a premiéra Igora Matoviča, ktoré odzneli v nedeľnej relácii TV Markíza Na telo a na sociálnych sieťach, že vlastním nehnuteľnosť v Chorvátsku. Nikdy som v tejto krajine žiadnu nehnuteľnosť nevlastnil, nevlastním a ani nad tým neuvažujem,“ píše sa v stanovisku.

Vo vile, ktorej fotografiu zverejnil spomínaný blog, Raši podľa vlastných slov nikdy ubytovaný nebol. Vraj bol v Chorvátsku na dovolenke vždy ubytovaný buď v hoteloch alebo v oficiálnych apartmánových domoch určených na prenájom, za ktoré riadne zaplatil.

Raši avizuje, že sa bude voči obvineniam zo strany ministra obrany a predsedu vlády brániť právnou cestou. „Keďže pán minister obrany a premiér klamali v priamom prenose s jediným cieľom, poškodiť v očiach verejnosti mne osobne a strane Hlas – sociálna demokracia, ktorej som podpredsedom, tieto klamstvá budem riešiť v trestnoprávnom a aj v občianskoprávnom konaní.“


Ďalšie články