Prieskum: Pellegrini pred SaS a Matovičom. Progresívci mimo

Šéfom Hlasu-SD je P. Pellegrini, podpredsedami D.Saková,E.Tomᚠa R.Raši Peter Pellegrini a Richard Raši. Foto: Jakub Kotian/TASR

Ak by sa voľby konali tento víkend, došlo by k zásadnému pretrasu v postavení parlamentných subjektov. Na čelo by sa dostala strana Hlas-SD bývalého premiéra Petra Pellegriniho, nasledovala by SaS, ktorá by predbehla hnutie OĽaNO. Do parlamentu by sa tesne dostali aj koaličné strany Sme Rodina či Za ľudí.

Podľa prieskumu agentúry Polis v rámci diskusnej relácie televízie Joj Na hrane by prípadné parlamentné voľby vyhrala strana Hlas-SD bývalého premiéra Petra Pellegriniho. Získala by 21,7 percent hlasov.

Na druhom mieste by sa umiestnila koaličná SaS so ziskom 15,5 percenta voličov. Tretie miesto patrí hnutiu OĽaNO, tomu by svoj hlas odovzdalo 14,1 percenta respondentov. Nasledovala by strana ĽSNS s 8,6 percenta, Smer-SD so ziskom 8,5 percenta a SMK – tú by volilo 5,6 percenta opýtaných ľudí.

Tesne by sa do parlamentu prebojovala aj koaličná Sme Rodina, ktorú by volilo 5,2 percenta občanov ako aj strana Za ľudí. Tú by volilo 5,1 percenta respondentov. Naopak, pred bránou Národnej rady Slovenskej republiky by ostalo Progresívne Slovensko so ziskom 4,6 percenta.

Do parlamentu by sa nedostalo ani KDH (3,9 percenta), Dobrá voľba (3,1), Vlasť (2,1), SNS (1,0), Spolu (0,5) i Most-Híd (0,5). Všeobecná volebná účasť by bola 62 percent, nerozhodnutých bolo 28 percent opýtaných ľudí.

Agentúra prieskum uskutočnila na vzorke 1 098 respondentov v čase od 16. do 20. januára.


Ďalšie články