Musk si vystrelil z trápiaceho sa Manchesteru United. Zažartoval, že ho kúpi

Na archívnej snímke z 13. júla 2021 Elon Musk vo Wilmingtone. Foto: TASR/AP Na archívnej snímke z 13. júla 2021 Elon Musk vo Wilmingtone. Foto: TASR/AP

Americký miliardár Elon Musk opäť raz šokoval prostredníctvom svojho twitterového účtu. Najprv oznámil, že kupuje anglický futbalový klub Manchester United, neskôr sám vyvolanú senzáciu vyvrátil s tým, že išlo len o žart. United sa pritom dlhodobo trápi a mnohí situáciu kladú za vinu práve majiteľom klubu.

Manchester United momentálne zažíva mimoriadne nevydarený vstup do novej sezóny anglickej Premier League. United sa po prehre s Brightonom a po senzačnom debakli 4:0 s Brentfordom ocitol po prvýkrát po 20 rokoch na dne tabuľky. „Červení diabli“, ako znie prezývka slávneho anglického klubu, prehrali už sedem ligových stretnutí na ihriskách súperov v rade, čo je najhoršia bilancia klubu od roku 1936.

Navyše najväčšia hviezda klubu, Portugalčan Cristiano Ronaldo, sa mal podľa mediálnych špekulácií snažiť počas letného prestupového obdobia United opustiť, keďže sa v uplynulej sezóne umiestnili až na šiestej priečke, čo klubu zabezpečilo „len“ účasť v Európskej lige. Ronaldo však tieto šumy poprel. Tvrdí, že médiá o ňom šíria klamstvá, a na svojom instagramovom účte uviedol, že čoskoro sa všetci dozvedia pravdu.

Za neúspechom americkí majitelia

Manchester United sa po odchode legendárneho trénera sira Alexa Fergusona a zároveň zisku posledného ligového titulu zo sezóny 2012/2013 značne trápi. Klubu chýba herná a výsledková konzistencia, často sa menia tréneri mužstva a fanúšikovia nie sú spokojní ani s prestupovou politikou klubu.

Za zmienku stojí prípad francúzskeho futbalistu Paula Pogbu. Ten klub v roku 2012 opustil zadarmo a zamieril do Juventusu. Po vynikajúcich výkonoch v talianskom klube sa ho Manchester United rozhodol získať naspäť a s cenovkou približne 105 miliónov eur z neho v lete 2016 spravil dovtedy najdrahšieho hráča histórie. Pogbovi sa však nedarilo podľa predstáv, a tak manchesterský klub toto leto znovu opustil. Opäť zadarmo a opäť do Juventusu. Nečudo, že fanúšikovia sú frustrovaní.

Vinu za nezdary mnohí kladú najmä na plecia majiteľov klubu, americkej miliardárskej rodiny Glazerovcov. Tí United kúpili v roku 2005, pričom naň previedli všetky svoje dlhy, ktoré klub musí splácať.

Manchester United proti Brightonu. Foto. twitter/Premier League

Kritikou na adresu Glazerovcov nešetril napríklad niekdajší legendárny hráč tímu a súčasný komentátor stanice Sky Sports Gary Neville. „Jediné peniaze, ktoré minul Manchester United, sú tie, ktoré klub sám zarobil alebo si ich požičal. Nepochádzajú od rodiny Glazerovcov,” uviedol Neville. „Máme schátraný a hnijúci štadión, ktorý patril pred pätnástimi alebo dvadsiatimi rokmi k najlepším na svete. Máme futbalový projekt, ktorému Glazerovci nerozumejú,“ dodal Neville.

Musk si z klubu neváhal vystreliť

Olej do ohňa neváhal priliať americký miliardár Elon Musk, ktorý tradične na svojom twitterovom účte oznámil, že Manchester United kupuje. Musk však neskôr na otázku, či myslí kúpu vážne, napísal, že nie. „Ide o dlho opakovaný fór na Twitteri. Žiadny športový klub nekupujem,“ odpovedal.

Pôvodné vlákno na sociálnej sieti sa týkalo Muskovej podpory strán v USA. „Aby bolo jasné, podporujem ľavú polovicu Republikánskej strany a pravú Demokratickej strany,“ znel pôvodný príspevok, pod ktorým domnelú kúpu oznamoval.


Ďalšie články