Britské letectvo stoplo nábor belochov. Uprednostní ženy a adeptov z etník

RAF Príslušníci Royal Air Force pochodujú pri Buckhinghamskom paláci. Zdroj snímky: Reprofoto/YouTube

Británia chce vo svojom armádnom letectve viac regrútov z etnických skupín a okrem nich vo veľkom ponúka prácu ženám. Týchto uchádzačov chce uprednostniť pred bielymi mužmi. Podobné tendencie sú vo všetkých zložkách britskej armády známe už dlhodobo. Šéfka náboru Britského kráľovského letectva (RAF) na protest voči týmto praktikám odstúpila.

Dôstojníčka vo vysokej riadiacej pozícii, ktorej agendou bol nábor nových regrútov, odstúpila zo svojho postu. Dôvodom sú obavy, že zastavenie náboru bielych mužov povedie k oslabeniu bojaschopnosti vzdušných síl RAF. V protestnom oznámení o rezignácii skonštatovala, že letectvo sa pokúša dosiahnuť úplne nemožné ciele, uviedli armádne zdroje pre britský spravodajský kanál Sky News. Meno funkcionárky portál neuvádza.

Pokiaľ ide o pilotov, kedysi šlo o tradičné povolanie obsadzované takmer výlučne bielymi mužmi. To už je nejaký čas minulosťou, keďže v britskom letectve v súčasnosti ženy a príslušníci iných etnických skupín už tvoria dohromady tretinu personálu. Velenie RAF aj napriek citeľnej zmene zastáva názor, že bielych mužov zamestnáva priveľa.

Nemenované armádne zdroje sa podľa Sky News sťažujú na šéfa RAF Sira Mikea Wigstona, ktorý progresívnu (woke) agendu RAF schvaľuje. Hlavného maršala letectva obviňujú z podkopávania bezpečnosti Spojeného kráľovstva v čase, keď rastú hrozby zo strany Ruska a Číny. Tvrdia, že maršal Wigston je v snahách o vylepšenie štatistík rozmanitosti a inklúzie ochotný obetovať obranyschopnosť krajiny.

https://standard.sk/76179/sme-strateni-americania-porovnavaju-naborove-video-svojej-armady-s-naprotivkom-ciny-a-ruska/

Ďalší zdroj z vojenského prostredia poukázal na veliteľa armády, generála Sira Patricka Sandersa, ktorý premýšľa inak. Dnešné bezpečnostné výzvy prirovnal k výzvam z obdobia pred druhou svetovou vojnou a varoval, že „Spojené kráľovstvo čelí momentu z roku 1937″. V tom období značne bujnela sila Hitlerovej Tretej ríše a v Európe sa pomaly schyľovalo k vojne.

„Potom sa pozriete na šéfa RAF (Mikea Wigstona) a ten je pripravený porušiť operačné požiadavky vzdušných síl len preto, aby splnil ciele diverzity,“ povedal zdroj s tým, že Wingstona by mal rezort obrany volať na zodpovednosť.

Sir Mike Wigston, šéf Britského kráľovského letectva. Zdroj: Twitter

Podobné tendencie pritom možno vidieť vo všetkých zložkách Britskej armády už dlhodobo. Striedajúce sa britské vlády sa snažili o skrášlenie štatistík rozmanitosti personálu konštantne – nielen pri RAF, stálej pozemnej armáde, ale aj pri Kráľovskom vojnovom loďstve (RN). Ide o súčasť dlhodobo presadzovanej woke agendy tamojších ozbrojených síl.

Britské ministerstvo obrany sa pod súčasným vedením Konzervatívnej strany netají tým, že chce zvýšiť pomer regrútov v armáde z radov žien až na 30 percent do konca roka 2030. RAF je prvou zložkou armády, ktorá v minulosti umožnila uchádzať sa ženám o všetky pozície. Dnes cieli ešte vyššie – do konca dekády chce, aby až 40 percent jej personálu tvorili ženy. Ciele pre etnické skupiny, ktoré dnes v RAF tvoria zhruba desatinu personálu, sú vytýčené na úrovni 20 percent.

Britské kráľovské letectvo sa obhajuje

Na tvrdenia zdrojov z armády reagoval hovorca RAF nasledovne: „RAF má zaslúženú povesť pre operačnú dokonalosť, ktorá je založená na kvalite všetkých našich ľudí. Vždy sa budeme snažiť získavať tie najlepšie talenty, ktoré máme k dispozícii,“ uviedol hovorca s tým, že RAF robia všetko pre to, aby „podporili nábor z nedostatočne zastúpených skupín a zabezpečili rôznorodú pracovnú silu“.

https://standard.sk/231266/americka-armada-celi-naborovej-krize-ako-to-suvisi-s-ideologiou/

Stanovisko dvoch exministrov financií z Konzervatívnej strany

„Myslím si, že žiadna organizácia – či už je to RAF alebo akákoľvek iná verejná alebo súkromná organizácia – by nemala robiť nábor na základe rasy,“ povedal pre Sky News exminister financií Sajid Javid s tým, že prestať s náborom bielych mužov by bol „úplný nezmysel“.

Savid Javid a Rishi Sunak. Obaja bývalí ministri financií. Zdroj snímky: Reprofoto/YouTube

Ďalší exminister financií a súčasný kandidát na lídra Konzervatívnej strany po odstúpení Borisa Johnsona z postu predsedu vlády Rishi Sunak reagoval tiež – cez hovorcu. „To, že ministerstvo obrany dovolilo, aby bola bezpečnosť Británie potenciálne ohrozená snahou o takzvanú ‚diverzitu‘, je nielen hanebné, ale aj nebezpečné,“ uviedol hovorca a dodal, že „jediná vec, na ktorej by malo záležať pri nábore, je charakter, nie pohlavie alebo farba pleti“.


Ďalšie články