Muž pri Lučenci namiesto pomoci vysielal zábery z autonehody naživo. Obeť zrážky zomrela

Ilustračný záber. Foto: Polícia SR Ilustračný záber. Foto: Polícia SR

Zábery naživo si začal natáčať ihneď po nehode. Lajky boli pre neho viac ako život, uvádza o prípade polícia.

Facebooková stránka Polície Slovenskej republiky v pondelok informovala o autonehode, ku ktorej došlo ešte v piatok na ceste v smere od Lučenca do Rimavskej soboty. Podľa informácií, ktoré polícia zverejnila, sa 67-ročný vodič osobného vozidla Renault Clio dostal z nezistených príčin do protismeru a narazil do protiidúceho kamióna, pričom sa mu incident stal osudným.

Muži zákona však o prípade referovali pre čosi iné. Občania im totiž po dopravnej udalosti začali posielať odkaz na video z Facebooku, na ktorom si vodič, ktorý v tom čase prechádzal okolo, začal udalosť zaznamenávať naživo na svoj profil na sociálnej sieti. Na mieste tragédie sa pritom v tom čase nenachádzali žiadne záchranné zložky.

„Jednoducho vytiahol mobil a začal si všetko natáčať,“ informuje polícia s tým, že tak urobil namiesto toho, aby začal poskytovať pomoc obetiam autonehody, čo je okrem morálnej povinnosti aj povinnosť zákonná.

„Prečo sú niektorí vodiči schopní namiesto poskytovania prvej pomoci zverejniť videá a fotky z miesta nehody bez ohľadu na to, že to môžu vidieť na sociálnych sieťach aj blízki obetí?“ pýta sa polícia v tejto súvislosti.

„V niektorých krajinách je natáčanie a fotografovanie nehôd zakázané. Nielen my, ale aj naši zahraniční kolegovia sme na túto zvláštnu aktivitu veľmi hákliví,“ upozorňujú príslušníci s tým, že takéto konanie je „naozaj cez čiaru“.


Ďalšie články