Nehoda poľského autobusu v Chorvátsku, ktorý viezol pútnikov do Medžugoria, si vyžiadala najmenej 12 mŕtvych

Chorvátsko: Nehoda po¾ského autobusu si vyžiadala najmenej 11 màtvych Na snímke záchranár stojí pri vraku poľského autobusu na mieste nehody pri obci Podvorec neïaleko Záhrebu. Foto: TASR/AP

Najmenej 12 ľudí prišlo v sobotu ráno o život pri nehode poľského autobusu na diaľnici A4 v Chorvátsku. Ďalších 32 osôb utrpelo zranenia, pričom stav mnohých z nich je vážny, uviedol spravodajský server Jutarnji.hr s odvolaním sa na policajné zdroje.

K ťažkej dopravnej nehode došlo podľa prvých informácií o 5.30 h ráno na ťahu Záhreb-Goričanin v smere na chorvátske hlavné mesto, kde autobus zišiel z cesty.

Polícia doposiaľ neuviedla oficiálnu príčinu tragickej nehody, neoficiálne sa však pracuje s verziou, že vodič s najväčšou pravdepodobnosťou zaspal za volantom, píše server.

Úsek diaľnice medzi obcami Breznički hum a Komin v smere na Záhreb v dôsledku nehody uzatvorili a tvorila sa kolóna. Zranených previezli do miestnych nemocníc, pričom mnohí z nich sú vo vážnom stave. Na miesto nehody prišiel aj chorvátsky minister vnútra Davor Božinovič, píše server Večernji.hr.

Boli to poľskí pútnici

Poľský autobus viezol poľských pútnikov na bosnianske katolícke pútnické miesto Medžugorie, uviedol poľský premiér Mateusz Morawiecki informovala agentúra PAP. Poľské ministerstvo zahraničných vecí zároveň potvrdillo, že išlo o poľských občanov.

Morawiecki na miesto tragickej nehody vyslal poľského ministra zdravotníctva Adama Nedzielského a námestníka šéfa diplomacie Marcina Przydacza, píše PAP.

Bulharsko: Havária autobusu z Rumunska má štyri obete

Štyria ľudia prišli v noci na sobotu o život na severe Bulharska pri vážnej nehode autobusu z Rumunska. K nešťastiu došlo neďaleko mesta Veliko Tarnovo, informuje agentúra DPA s odvolaním sa na políciu.

Deväť ľudí utrpelo pri nehode zranenia, jeden z nich neskôr zomrel v nemocnici.

Autobus idúci do Rumunska narazil do auta s holandským evidenčným číslom zaparkovaného na okraji cesty. Jeho vodič a pasažieri z neho krátko predtým vystúpili a nehodu prežili bez ujmy.

Podľa bulharských médií sa autobus vracal z Istanbulu a viezol 25 cestujúcich. Obaja vodiči autobusu boli zadržaní.

(tasr)


Ďalšie články