Juraj Krúpa vstupuje do klubu SaS. OĽaNO podľa neho trpí hodnotovými obratmi

Juraj Krúpa. Foto: TASR/Jakub Kotian Juraj Krúpa. Foto: TASR/Jakub Kotian

Poslanec Národnej rady (NR) SR Juraj Krúpa, ktorý vo štvrtok (28. 7.) oznámil odchod z klubu OĽaNO, vstupuje do poslaneckého klubu SaS. Informoval o tom na piatkovej tlačovej konferencii.

„Napriek všetkému, čo som počúval za posledné dva roky v OĽaNO, vnímam SaS ako stranu odborníkov, ale aj stranu, ktorá je jasne hodnotovo ukotvená,“ zdôvodnil Krúpa. „Odchod z klubu OĽaNO som urobil po zrelej úvahe a dlhšom uvažovaní, ale zároveň musím povedať, že považujem tento môj krok za logické vyústenie. V OĽaNO som nevnímal, že tam mám hodnotový priestor,“ povedal Krúpa.

V klube Krúpu uvítala aj predsedníčka Anna Zemanová a predseda strany Richard Sulík. V SaS ho ustanovili za tímlídra pre obranu, zatiaľ sa nestáva členom strany.

K svojej budúcnosti na poste predsedu parlamentného brannobezpečnostného výboru sa Krúpa zatiaľ jednoznačne nevyjadril. „Všetko je možné. Nie som prilepený na žiadnu stoličku. Túto tému ešte otvoríme na rokovaní poslaneckého klubu SaS,“ povedal.

Odchod z OĽaNO Krúpa zdôvodnil hodnotovými obratmi OĽaNO a príklonom hnutia k ultrakonzervativizmu. Za červenú čiaru označil úvahy o pripustení možnosti vytvorenia menšinovej vlády s podporou „rôznych kriminálnikov, extrémistov a fašistov“ počas koaličnej krízy.

https://standard.sk/231765/krupa-odchadza-z-klubu-olano-tvrdi-ze-hnutie-sa-zmenilo-na-ultrakonzervativne/

S Krúpom bude mať klub SaS 20 poslancov. Po prípadnej demisii ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej v septembri a jej návrate do parlamentu sa počet členov zvýši na 21, keďže jej náhradníčka je zo strany Za ľudí, kde Kolíková predtým pôsobila.

(tasr, sita)


Ďalšie články