Facebook pri príspevku Polície SR upozornil na Ruskom kontrolovaného vydavateľa. Stránka vysvetľuje prečo

Putin Zdroj: Hoaxy a podvody - Polícia SR

AKTUALIZOVANÉ Polícia SR na svojej stránke informovala o odsúdení ruského odporcu tamojších protipandemických opatrení na desať rokov za mrežami. Facebook pri príspevku polície uviedol, že odkaz je od vydavateľa, ktorý je pod kontrolou ruskej vlády. Polícia vysvetľuje, že Facebook tak robí pri zdieľaní odkazov na niektoré ruské weby.

OPRAVA Článok pôvodne informoval, že Facebook zaradil stránku Polície SR medzi Ruskom kontrolované stránky a že zrejme šlo o chybu Facebooku. Táto informácia bola nesprávna, za chybu sa ospravedlňujeme.

Príspevok polície konštatoval, že súd v Rostovskej oblasti odsúdením ruského odporcu protipandemických opatrení postavil Slovensko a ďalšie krajiny do pozoru. Doplnil, že Slovensko sa máčalo v hoaxovej stoke a že je siedmym nebom pre tvorcov hoaxov. „Rusko je múdre, Rusko je vyspelé,“ žartovala stránka. Pod príspevkom stránky polície sa následne zobrazilo upozornenie, že odkaz je od vydavateľa, ktorý je pod kontrolou ruskej vlády.

Polícia následne vysvetlila, že toto upozornenie sa bude objavovať pod statusmi, ktoré obsahujú webové odkazy na články ruských médií. „Zoznam týchto médií si vytvorila spoločnosť Meta, Policajný zbor ním nedisponuje,“ vysvetlila polícia s tým, že formulácia sa pod včerajším statusom objavila z toho dôvodu, že jeho súčasťou sú dva webové odkazy na články z ruských médií.

Screenshot upozornenia Facebooku, ktorý sa ukáže pri zobrazení príspevku. Foto: Štandard

Ďalšie články