Koaličná strana Za ľudí verejne odmieta plošné testovanie

Veronika Remišová Veronika Remišová. Foto: Martin Baumann/TASR

So stanoviskom vystúpili predstavitelia strany tesne pred rokovaním vlády.

Predsedníčka koaličnej strany Za ľudí Veronika Remišová sa tesne pred rokovaním vlády vyslovila proti plošnému testovaniu, ktoré presadzuje predseda vlády a šéf OĽaNO Igor Matovič. Strana uprednostňuje testovanie v regiónoch, ktoré sú najviac ohrozené. Sem zaradila 30 až 40 slovenských okresov.

Ohlasované celoplošné testovanie na Slovensku označil podpredseda strany Za ľudí Juraj Šeliga za mrhanie energiou a zdrojmi. Na tom sa podľa neho zhoduje vedecká a odborná komunita.

Popri testovaní v najohrozenejších regiónoch presadzuje strana Za ľudí podporu testovania vo firmách. Treba im zabezpečiť testy a pokryť náklady na testovanie. Upozorňuje, že na Slovensku sa pohybuje zhruba milión ľudí, ktorí cestujú do zamestnania.

Podľa Remišovej treba zabezpečiť dostatok odberných miest v regiónoch. V tých najohrozenejších by sa malo testovanie zintenzívniť. Strana je za dôslednejšiu kontrolu dodržiavania protiepidemických opatrení.

Remišová sa jednoznačne nevyjadrila k otázke, ako sa strana zachová, ak vláda predsa schváli celoplošné testovanie. Naznačila, že aspoň postupnými krokmi hodlá presadzovať predstavy strany.

(joh)


Ďalšie články