Prieskum: Hlas a Smer spolu 35 percent, Matovič na úrovni Republiky a KDH

Peter Pellegrini a Robert Fico. Foto: Martin Baumann/TASR Peter Pellegrini a Robert Fico. Foto: Martin Baumann/TASR

Hlas a Smer majú spolu 35 percent, toľko mal Smer v roku 2010, krátko pred érou jeho vládnutia. Všetky ostatné strany majú pod 10 percent. Z vládnych strán klesá SaS aj OĽaNO, posilnila iba Sme rodina.

Keby sa voľby do parlamentu konali v júni, vyhral by ich Peter Pellegrini. Hlas získal 20,5 percenta, druhý by skončil Smer s 14,4 percentami voličov. Prieskum zachytil aj pokračujúci prepad OĽaNO, aj pokles SaS. Vyplýva to z prieskumu, ktorý pre televíziu Markíza robila agentúra Focus.

Sulíkova strana by získala 9,6 percenta (medzimesačne pokles o 1,5 percenta), strana Igora Matoviča by získala 7,1 percenta, čo je o percento menej ako pred mesiacom, pričom OĽaNO sa od januára drží na úrovni plus-mínus 8 percent. Jedinou vládnou stranou, ktorá si polepšila, je Sme rodina, volilo by ju 7,6 percenta, čo je o 2 percentná viac ako pred mesiacom a zhruba 1,5 percenta viac ako na prelome rokov.

Zdroj: TV Maríza/agentúra Focus

Zo strán, ktoré sa v roku 2020 nedostali do parlamentu, je najúspešnejšie Progresívne Slovensko so stabilnou podporou 9,1 percenta a KDH, ktoré by získalo 6,5 percenta. Kotlebovcov, zdá sa, už stabilne nahradzuje Republika, ktorá sa od nich odštiepila.

(fed)


Ďalšie články