Prieskum: Pád Hegerovej vlády si želá viac ako polovica občanov

86. schôdza vlády SR Na snímke predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO) počas rokovania 86. schôdze vlády SR v Bratislave 22. júna 2022. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Koniec súčasnej vlády si želá takmer 57 percent občanov Slovenska. Ako vyplýva z prieskumu agentúry AKO pre reláciu TV JOJ Na hrane, zhruba 43 percent opýtaných si určite želá pád súčasného vládneho kabinetu a viac ako 14 % si asi želá jeho koniec. Koniec vlády si neželá 36 percent respondentov, z toho 22 percent si pád vlády neželá vôbec a 14 percent si asi neželá koniec vlády. Prieskum verejnej mienky sa na vzorke tisíc respondentov konal od 7. do 10. júna tohto roka.

Najviac si želajú pád vlády Eduarda Hegera voliči strany Smer-SD a Republika (zhodne 91 percent). Nasledujú respondenti, ktorí by vo voľbách dali svoj hlas strane Hlas-SD (77 percent). Koniec vládneho kabinetu by privítali aj voliči SNS (71 percent). Z vládneho štvorlístka by si najviac želali pád vládneho kabinetu voliči strany SME Rodina (26 percent). Zhruba 16 percent respondentov, ktorí by volili KDH, by chceli pád súčasnej vlády. Voliči strany SaS (6 percent) by si menej priali koniec vlády, ako najsilnejšej koaličnej strany OĽaNO (7 percent).

Skončenie súčasnej vlády si častejšie želajú ženy, opýtaní v stredných vekových kategóriách (34-65 rokov), menej vzdelaní, obyvatelia Banskobystrického, Trenčianskeho, Prešovského a Žilinského kraja a občania slovenskej národnosti.

(sita)


Ďalšie články