Požiar na najvyššej budove na Slovensku. Z Eurovea Tower stúpal dym

požiar na stavbe bytového domu Eurovea Tower v Bratislave Foto: Jaroslav Novák/TASR

V stredu v ranných hodinách začal horieť vrch rozostavaného mrakodrapu Eurovea Tower na nábreží Dunaja v Bratislave. Na mieste zasahujú všetky záchranné zložky, no podľa dostupných záberov živel nebol rozsiahly.

„Máme hlásený a vieme potvrdiť požiar na Landererovej ulici na mieste, kde je rozostavaná budova Tower 2. Hasiči momentálne v tejto oblasti zasahujú. Bližšie informácie vám zatiaľ neviem potvrdiť,“ potvrdili pre Topky z operačného strediska.

Podľa agentúrnych správ horí strecha budovy. „Máme hlásený požiar strechy rozostavanej budovy. Na mieste je okolo 27 hasičov,“ priblížilo operačné stredisko pre TASR.

Podľa hovorcu zhotoviteľa stavby sa však požiar netýkal konštrukcie stavby, ale išlo o požiar kompresora, ktorý vraj nezvládol prevádzkový tlak. V tomto momente by už mal byť živel pod kontrolou.

Prvý slovenský mrakodrap Eurovea Tower, ktorý sa nachádza momentálne neďaleko Mosta Apollo, iba nedávno prekonal po dokončení 38. nadzemného podlažia výšku 125 metrov. Tým pádom sa stal projekt developera JTRE najvyššou budovou v našej krajine.

Požiar na stavbe bytového domu Eurovea Tower v Bratislave. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Článok budeme aktualizovať


Ďalšie články