Po Blahovi zrušil Facebook aj Kulturblog

87529719_674812856622278_4415142173159194624_n Foto: Facebook

Krátko po zrušení facebookovej stránky opozičného politika a podpredsedu Smeru-SD Ľuboša Blahu spoločnosť Meta najtvrdším možným spôsobom zakročila aj proti Kulturblogu.

Spoločnosť Meta prevádzkujúca populárnu sociálnu sieť Facebook zrušila stránku portálu Kulturblog, ktorú sledovalo viac ako 60-tisíc používateľov. Oficiálny dôvod tohto kroku nie je známy a viaceré zdroje iba neurčito uvádzajú, že zo strany Kulturblogu došlo k porušeniu podmienok komunity.

Takisto nie je známe, či ide o dočasné alebo trvalé riešenie, informuje Živé.sk. V súčasnosti stránka Kulturblogu nie je pre používateľov Facebooku dostupná. Kanál na portáli YouTube s viac ako 35-tisíc odberateľmi však zatiaľ funguje bez zmeny.

Nejde pritom o prvý zásah voči tomuto projektu. Živé.sk pripomína, že stránka bola Kulturblogu zrušená aj po podpore politickej strany ĽSNS bývalého poslanca NR SR Mariana Kotlebu.

V súčasnosti dáva Kulturblog priestor najmä popredným tváram odídencov z ĽSNS združeným v mimoparlamentnej strane Republika a profiluje sa výrazne proukrajinsky. Kulturblog má v zálohe ešte jeden profil, ktorý sleduje viac ako 3-tisíc používateľov.

Rovnako ako Ľuboš Blaha, aj Kulturblog začal pôsobiť na sociálnej sieti Telegram, ktorá si v našich podmienkach získala väčšie množstvo používateľov po začiatku ruskej invázie na Ukrajinu.

https://standard.sk/217488/co-znamena-vymazanie-blahu/

Ďalšie články