Pavlína Matovičová: Mládeži vymývajú mozog zvrátenosťami

154406043_880181962746777_7256580582325616401_n Pavlína Matovičová s manželom Igorom Matovičom. Foto: FB/Pavlinka Matovicova

Manželka slovenského ministra Igora Matoviča uviedla pre časopis Šarm, že podporuje klasické rodiny a má obavy z genderovej ideológie. Okrem iného odsúdila vulgárne vyjadrenia na adresu prezidentky, ale odkázala jej, že mlčanie je niekedy zlatom.

Pavlína Matovičová, manželka šéfa rezortu financií, v rozhovore pre časopis Šarm uviedla, že dehonestácia hodnôt a mládeže v nej vzbudzuje veľké obavy. Dokonca väčšie než vojna na Ukrajine.

„Mládeži vymývajú mozog zvrátenosťami – vraj pohlavím môžu byť tým, čo chcú. Len čakám, kedy sa niekto bude cítiť ako zvieratko či kameň, či ako v rozprávke – snehová vločka. Môžeme tomu zabrániť, len treba, aby sa ľudia nebáli priznať sa k hodnotám, lebo tie nie sú in,“ konštatovala Matovičová.

„Nepoznám človeka, ktorý by svojím spôsobom netrpel. Aj mňa moje telo väzní, lebo moja duša by najradšej lietala, robila veľa vecí, no musím s pokorou prijať zdravotný stav môjho tela,“ odpovedala na otázku, či ju netrápi, že sa niekto napríklad môže cítiť mužom uväzneným v ženskom tele, a preto trpí.

Zdôraznila, že má mnoho kamarátov homosexuálov a váži si ich. Podľa nej im nik neberie právo byť šťastnými so svojím partnerom, no týmto smerom cesta rozvíjajúcej sa spoločnosti nevedie. „Preto podporujem klasické rodiny,“ uzavrela Matovičová.

Manželka ministra financií tiež odsudzuje vulgárnosti na adresu hlavy štátu. Označila ich za „neospravedlniteľné, chrapúnske, nevychované a hlavne demoralizačné pre našu hodnotovú budúcnosť“. Zároveň si však myslí, že prezidentka by sa do všetkého nemusela miešať. Odkázala jej, že mlčanie je niekedy zlatom a za dobré veci treba bojovať.

Na otázku, prečo sa aj Igor Matovič nesprával práve galantne k vedkyni Zuzane Baťovej, uviedla, že schvaľovaniu liečiv úplne nerozumie. Vie však, že jej manžel sa nedokáže kontrolovať, keď sa stretne s neprávosťou. „Pani Baťová nevyžadovala toľkú dokumentáciu od firmy Pfizer ako od Sputnika. Tak jedného vyzlečiem do spodnej bielizne a od druhého mi stačí fotka?“ ironicky poznamenala Pavlína Matovičová.


Ďalšie články