Pellegrini predbehol Čaputovú, je najdôveryhodnejším lídrom

Peter Pellegrini. Foto: TASR/Jakub Kotian Peter Pellegrini. Foto: Jakub Kotian/TASR

Predseda strany Hlas-SD sa podľa prieskumu stal najdôveryhodnejším spomedzi slovenských politických lídrov.

Nezaradený poslanec Peter Pellegrini má dôveru medzi 44 percentami oslovených, nedôveruje mu 53 percent respondentov. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre televíziu Markíza, ktorý bol realizovaný od 25. do 31. mája na vzorke 1008 respondentov.

Na druhom mieste v prieskume skončila prezidentka SR Zuzana Čaputová, ktorej vyjadrilo dôveru 42 percent a nedôveru 57 percent opýtaných. Na treťom mieste sa umiestnil vicepremiér a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) s dôverou na úrovni 30 percent a nedôverou 68 percent.

Lídrovi Smeru-SD Robertovi Ficovi dôveruje podľa výsledkov prieskumu 30 percent a nedôveruje 68 percent opýtaných. Premiér Eduard Heger (OĽaNO) má dôveru 27 percent a nedôveru 71 percent ľudí.

Nasleduje predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina), ktorému vyjadrilo dôveru 25 percent a nedôveru 72 percent respondentov. Lídrovi mimoparlamentného hnutia Republika a europoslancovi Milanovi Uhríkovi dôveruje 24 percent a nedôveruje 59 percent opýtaných.

Predseda mimoparlamentného hnutia KDH Milan Majerský má 22-percentnú dôveru a 47-percentnú nedôveru opýtaných. Šéf mimoparlamentnej SNS Andrej Danko má 21-percentnú dôveru a 74-percentnú nedôveru opýtaných. Predsedovi mimoparlamentného Progresívneho Slovenska Michalovi Šimečkovi dôveruje podľa prieskumu 19 percent a nedôveruje 48 percent opýtaných ľudí.

Z prieskumu ďalej vyplýva, že vicepremiérke a ministerke investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronike Remišovej (Za ľudí) dôveruje 17 percent a nedôveruje 79 percent respondentov. Šéf ĽSNS Marian Kotleba má dôveru 11 percent a nedôveru 85 percent osôb. Ministrovi financií Igorovi Matovičovi (OĽaNO) vyjadrilo dôveru tiež 11 percent a nedôveru 88 percent opýtaných.

Osempercentnú dôveru vyslovili opýtaní predsedovi mimoparlamentnej strany Aliancia Krisztiánovi Forróovi, nedôveru zasa 40 percent opýtaných.

(tasr)


Ďalšie články