Všetci budú slintať pri pohľade na maďarské ceny pohonných hmôt, tvrdí Gyimesi

145588796_122173169787847_6952265381125196937_n György Gyimesi Foto: FB/György Gyimesi

Vo víkendových diskusiách nezaznel jediný argument vyvracujúci moje tvrdenia, že Sulík spôsobil škodu zhruba 2,3 miliardy eur, hovorí poslanec Gyimesi.

Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) podviedol premiéra, podviedol Slovnaft a v konečnom dôsledku poškodil všetkých občanov Slovenskej republiky, uviedol na sociálnej sieti poslanec György Gyimesi (OĽaNO).

„A nič na tom nezmenili ani víkendové diskusie, v ktorých nezaznel ani jeden jediný argument vyvracajúci moje tvrdenia, že týmto postojom spôsobil škodu zhruba 2,3 miliardy eur, ktorú pocítia občania na čerpacích staniciach v podobe ceny pohonných hmôt alebo v podobe ich nedostatku,“ dodal.

„Keď som sa vyjadril, že Richard Sulík je lenivým ministrom, myslel som na to, že jeho zhruba 15 až 20 návštev Dubaja počas jeho ministrovania priniesli Slovensku efekt v podobe návštevy Geissenovcov. Ak by aspoň toľko času venoval ropnému embargu, dnes by sme veselo aspoň tri roky tankovali za ,naše’ ceny alebo mali dostatok zdrojov na kompenzáciu nárastu cien,“ napísal Gyimesi.

Podľa neho Sulík situáciu podcenil, preto budeme všetci „len slintať pri pohľade na maďarské ceny“ pohonných hmôt a „tešiť“ sa z toho, že sme v Únii pápežskejší ako pápež. „Rozumej masochisti, ktorí predajú záujem vlastných občanov za potľapkanie po pleci na summite EÚ,“ uviedol poslanec OĽaNO.

Premiér Eduard Heger (OĽaNO) v piatok 3. júna v reakcii na výzvu Gyimesiho, aby Sulík odstúpil z postu ministra hospodárstva, poslancovi OĽaNO odporučil, aby sa v prípade akýchkoľvek nezrovnalostí najskôr rozprával s ministrom a až potom s médiami.

„Pri rokovaniach na úrovní lídrov nadväzuje predseda vlády na rokovania rezortných ministrov, v tomto prípade ministerstva hospodárstva. A dorokuje veci, ktoré ostali na úrovni rezortných ministrov otvorené,“ uviedol v stanovisku premiér s tým, že každý rezort má konať tak, aby to bolo vždy v záujme Slovenskej republiky. Heger povedal, že nateraz nemá vedomosť, že by konali v neprospech našich záujmov.

(sita)


Ďalšie články