Spor o Slovnaft: Nevieme o tom, že by sme konali proti našim záujmom, hovoria u Hegera

81. schôdza vlády SR Eduard Heger. Foto: Jakub Kotian/TASR

Predseda vlády Eduard Heger pre Slovensko v Bruseli vyrokoval, že Slovensko nezostane bez ropy. Tá sem bude z Ruska tiecť do času, kým nebudeme mať plnohodnotnú alternatívu, uviedol v piatok Úrad vlády SR v reakcii na kritiku poslanca Györgya Gyimesiho voči ministrovi hospodárstva Richardovi Sulíkovi. Premiér poslancovi odporučil, aby sa v prípade akýchkoľvek nezrovnalostí najskôr rozprával s ministrom a až potom s médiami.

„Pri rokovaniach na úrovní lídrov nadväzuje predseda vlády na rokovania rezortných ministrov, v tomto prípade ministerstva hospodárstva. Každý rezort má konať tak, aby to bolo vždy v záujme Slovenskej republiky a nateraz predseda vlády nemá vedomosť, že by sme konali v neprospech našich záujmov,“ uviedla hovorkyňa predsedu vlády Ľubica Janíková.

https://standard.sk/212880/sankcie-na-rusku-ropu-znemoznia-zasobovat-slovensko-palivami-varuje-slovnaft/

Gyimesi v piatok na tlačovej konferencii obvinil Sulíka z toho, že v Bruseli nevyrokoval lepšie podmienky pre Slovensko na dovoz ruskej ropy, čo bude mať za následok nedostatok motorových palív, ich vyššie ceny a možno aj odstavenie rafinérie Slovnaft.

Ministra poslanec vyzval na odstúpenie, no nespresnil, či bude zbierať podpisy na mimoriadnu schôdzu parlamentu, ktorá by o odvolaní ministra rokovala. Sulík oponoval, že kritika smeruje prakticky na premiéra, ktorý dohodu o embargu v Bruseli podporil. Hnutie OĽANO následne reagovalo, že za premiérom Hegerom stojí.

https://standard.sk/213065/gyimesi-vyzval-sulika-na-odstupenie-je-diletant-verejne-podrezal-slovnaft-embargo-odsuhlasil-heger-reaguje-sef-sas/

(tasr)


Ďalšie články