Mediálny poradca Matoviča dal výpoveď. Viedlo ho k tomu správanie ministra

DSC_2512 kopie Ladislav Bariak, mediálny poradca ministra financií Igora Matoviča. Foto: Patrícia Falbová

Vo funkcii vydržal len pol roka. Mediálny poradca Igora Matoviča a bývalý novinár Ladislav Bariak v stredu podal výpoveď. Argumentuje správaním ministra v ostatných dňoch.

V novembri minulého roka nastúpil k ministrovi financií. Veril v schopnosti a potenciál Igora Matoviča, tvrdil, že sa v komunikácii zlepšil a bude zlepšovať. V stredu svoje pôsobenie u expremiéra ukončil.

„Dnes som ministrovi financií Igorovi Matovicovi oznámil ukončenie svojej pôsobnosti v úlohe mediálneho poradcu. Neodchádzam v zlom a ďakujem všetkým ľuďom na tomto rezorte, že som s nimi mohol spolupracovať. Čo sa týka dôvodov môjho rozhodnutia, tie si môže každý vyčítať z udalostí uplynulých dní,“ povedal pre Štandard Ladislav Bariak.

Verejnosť, médiá a politickí partneri v minulosti Matovičovi vyčítali konfrontačný tón a neprestajné hádky s predsedom SaS Richardom Sulík. Po pandémii sa trochu zmiernili, ale v poslednom čase si opäť posielajú tvrdé odkazy cez médiá. Matovič sa okrem toho pri zákone o štátnych symboloch a LGBT vlajkách dostal do priameho rozporu s postojom premiéra Eduarda Hegera a predsedu poslaneckého klubu Michala Šipoša.

„Keď sa mu niečo od ministrov či iných politikov nepozdáva, bavíme sa o tom, či a akým spôsobom na to reagovať. Igor Matovič mení svoju komunikáciu. Kým iní politici sa angažovali pri kauze dcéry Richarda Sulíka v Dubaji, on nepovedal ani slovo,“ hovoril na margo Sulíka v rozhovore pre Štandard vlani Bariak.

Ladislav Bariak roky pracoval v portáli Aktuality. Vlani z neho odišiel, pretože mu podľa vlastných slov prekážala politika opozície počas pandémie. Hovoril vtedy, že pre liberála alebo progresívca by nikdy nerobil. Naďalej trvá na tom, že do médií sa už nevráti. O novom pôsobisku však zatiaľ hovoriť nechce.

https://standard.sk/134920/

Ďalšie články