Boris Valábik sa našťastie mýlil, Regenda neskončí v českej lige

2223maj2022_MS_22_Hokej_Tim_8872205 Foto: Martin Baumann/TASR

Slovenský hokejista Pavol Regenda mieri do NHL. Po úspešných výkonoch v reprezentácii na MS vo Fínsku, predtým na zimnej olympiáde, keď vždy patril k oporám mužstva, neskončí v českej, ale v kanadsko-americkej lige.

„Pavol Regeneda urobil najväčšiu chybu na týchto MS ešte predtým, než začali!“ Koľkokrát v štúdiu hokejových MS túto vetu povedal komentátor a bývalý hokejista Boris Valábik. Napokon ale, zdá sa, všetko dopadne inak.

Valábik tým narážal na to, že bojovný a strelecky úspešný krídelník Regenda sa ešte pred začiatkom MS dohodol na zmluve s českým extraligistom BK Mladá Boleslav. Jeho výkony ale ašpirujú na lepšiu ligu, našťastie, všimli si to aj za morom a Regenda napokon zamieri do NHL.

Dvadsaťdvaročný útočník podpísal podľa zámorských médií dvojročný nováčikovský kontrakt s klubom Anaheim Ducks. „Káčeri“ zatiaľ informáciu oficiálne nepotvrdili, ale výskyt niektorých komentárov na Twitteri to potvrdzuje. Denník Pravda napríklad upozornil na tweet Chrisa Petersa.

Podľa portálu puckpedia.com je zmluva dvojcestná a zahrňuje viaceré bonusy. V prvom roku bude mať Regenda v prvom tíme Ducks základný plat 750 000 dolárov, na farme by dostal 80 000 dolárov. Okrem toho zinkasuje podpisový bonus 92 500 dolárov a na výkonnostných bonusoch si môže zarobiť ďalších 82 500 dolárov. V druhom roku sa jeho základný plat zvýši na 775 000 dolárov, v nižšej súťaži bude odmena stále na výške 80 000 dolárov. Podpisový bonus by sa nezmenil, výkonnostné bonusy by klesli na 57 500 dolárov.

Regenda zaujal zámorských expertov najmä výkonmi na MS vo Fínsku, kde bol naším najlepším strelcom, čím len potvrdil svoje kvality po úspešnej „bronzovej“ olympiáde, ktorá sa konala minulý rok. Dobré výkony v uplynulej sezóne podával aj v domácej lige, bol druhý najproduktívnejší hráč Michaloviec s 39 bodmi (15+24) v 45 zápasoch základnej časti Tipos extraligy. V play-off pridal šesť bodov (5+1) v šiestich dueloch. Výkonmi si vypýtal miestenku na ZOH 2022 v Pekingu, kde pomohol gólom a tromi asistenciami k zisku historického bronzu. Na uplynulých MS vo Fínsku bol s piatimi gólmi najlepší strelec slovenského tímu, v ôsmich stretnutiach nazbieral šesť kanadských bodov (5+1).

(tasr, fed)


Ďalšie články