Treba demilitarizovať nielen Ukrajinu, ale aj NATO. Začala sa tretia svetová vojna, hovorí ruská moderátorka

skablieva Oľga Skabejevová. Reprofoto: YouTube

Ruská televízia Rossija-1 opäť pritvrdzuje slovník. Moderátorka hlavnej diskusnej relácie hovorí, že sa začala tretia svetová vojna a NATO treba demilitarizovať.

Rusko nepoľavuje v ofenzíve na východe Ukrajiny a mierové rokovania sú v nedohľadne. Rovnako sa nemení postoj Kremľa, čo ukázal prejav Vladimira Putina pred troma týždňami. Hovoril o nevyhnutnosti útoku na Ukrajinu a NATO označil za hrozbu.

https://standard.sk/203472/napadnutie-ukrajiny-bolo-nutne-povedal-putin-pred-prehliadkou-prvykrat-bola-bez-lietadiel-chybala-technika-aj-zbranove-novinky/

Ruské médiá najnovšie zašli ešte o krok ďalej a tón stupňujú.

„Možno nastal čas priznať, že sa asi skončila špeciálna operácia Ruska na Ukrajine. Začala sa skutočná vojna. Navyše, je to tretia svetová vojna. Sme nútení demilitarizovať nielen Ukrajinu, ale celé NATO,“ vyhlásila moderátorka relácie 60 minút Oľga Skabejevová, ktorá patrí medzi najsledovanejšie v Rusku. Vysiela ju hlavný kanál Rossija-1 pod vplyvom Kremľa.

https://twitter.com/ukraine_world/status/1531352380914257922

Pravidelným hosťom v relácii je vojenský analytik a dôstojník vo výslužbe Michail Chodarionok, ktorý nedávno zarezonoval v éteri, keď kritizoval ruské vedenie vojny.

https://standard.sk/206657/cely-svet-je-proti-nam-budeme-celit-milionu-dobre-vyzbrojenych-ukrajincov-pranieroval-v-ruskej-tv-vojensky-analytik-invaziu/

Na ruské chyby poukazuje dlhodobo, ako sme však v Štandarde ukázali, rovnako pozorne vníma nedostatky a limity ukrajinskej armády.

Ukrajine sa podarilo odraziť útok na hlavné mesto Kyjev a Rusi sa následne preskupili na východe. Napriek stratám postupujú v Donbase. Ruské sily aktuálne dobyli časť ukrajinského mesta Severodoneck v Luhanskej oblasti, no v meste sa stále nachádzajú aj ukrajinskí vojaci.  

Ani jedna strana nechce ústúpiť – Moskva sa snaží maximalizovať zisky v Donbase, Ukrajina zasa na tom, aby ruské vojská opustili jej územia a získala späť kontrolu nad Krymom.


Ďalšie články