Ruský vojak na dron vztýčil prostredník. Ukrajinský stroj na neho hodil granát

Dron Záber z dronu, ktorý zhodil na skupinku šiestich ruských vojakov granát. Zdroj: Reprofoto/Twitter

Počas tuhých bojov medzi armádami Moskvy a Kyjeva na východe Ukrajiny sa jednému z útočiacich ukrajinských dronov podarilo natočiť nevšedný záber. Ruský vojak si ukrajinský stroj všimol a ukázal mu hanlivé gesto. O pár sekúnd granát všetko navôkol vyhodil do vzduchu.

Video zachytáva skupinu ruských vojakov, ktorí sa pohybujú okolo vojenského vozidla, pravdepodobne ruského BTR-82A, informuje americký denník New York Post. Dron si vozidlo a vojakov na videu dlhom minútu a pol zameriava. Na priblíženom zábere v úvode videa vidieť, ako jeden z nich pohyb dronu nad svojou hlavou zaznamenal.

Reakcia vojaka pôsobí ľahostajne. Namiesto toho, aby dotyčný vojak svojich spolubojovníkov varoval, chvíľu upiera pohľad smerom k oblohe a otrčí dronu prostredník. Potom sa otočí, sklopí hlavu a dá sa do chôdze. Následne už vidno iba výbuch granátu. Ten rozmece všetko v bezprostrednom okolí pod ním.

Nie je jasné, kde a kedy sa tento osobitý incident odohral. Podľa twitterového účtu Ukraine Weapons Tracker, ktorý video zverejnil, malo k udalosti dôjsť niekde na východe Ukrajiny. Tam sa momentálne bojuje najintenzívnejšie.

Koniec videa zachytáva, ako z priľahlej budovy vyjde ďalší vojak smerujúci k miestu výbuchu. Zrejme sa náhlil svojich spolubojovníkov zachrániť. Osud ruského vojaka, ktorý dronu ukázal prostredník, nie je známy.


Ďalšie články