V Španielsku si za falošný očkovací status zaplatil aj šéf veľkej farmaceutickej spoločnosti

obr

V Španielsku sa na verejnosť dostal zoznam viac ako 2 200 osôb, ktorí si zakúpili falošné dokumenty o očkovaní proti koronavírusu. Policajti v rámci operácie Jenner zistili, že dotyční si ich mali zabezpečiť cez organizáciu označenú za zločineckú. V zozname vyčnieva meno prezidenta farmaceutickej spoločnosti PharmaMar z Pyrenejského polostrova.

Zmienená organizácia mala svojej klientele vybavovať úpravu žiadaného vakcinačného statusu. Zabezpečila im tým de facto status zaočkovancov, keďže tak mohli oficiálne požiadať o covid pas. Za zmenu statusu si od záujemcov vypýtala prevažne hotovosť. Zmeny bola organizácia schopná premietnuť do oficiálnej národnej očkovacej databázy.

José María Fernández Sousa-Faro, 76-ročný šéf farmaceutickej spoločnosti PharmaMar, sa na zozname objavil tiež. Vyšetrovatelia uviedli, že v zozname figuroval ako kvázi zaočkovaný tromi dávkami.

Fakt, že sa Sousa-Faro objavil na zozname, tamojšie médiá zaráža. Pôsobí totiž ako profesor biochémie na univerzitách Complutense a Santiago de Compostela. Je autorom viac ako sto publikácií a patentov v oblasti biochémie, antibiotík a molekulárnej biológie. Spoločnosť PharmaMar založil v roku 1986.

https://standard.sk/168594/imunolog-jaroslav-svoboda-preco-sa-nevedie-verejna-debata-o-ucinkoch-vakcin/

Operácia Jenner, v rámci ktorej španielski vyšetrovatelia konajú, sa začala ešte vlani v januári. Momentálne podľa informácií portálu El Mundo beží finálna fáza operácie, v ktorej figuruje aj jedna nemocničná sestrička, ktorá mala prístup do databázy. Doposiaľ sa vyšetrovateľom podarilo zatknúť v tejto súvislosti 15 osôb.

PharmaMar pôsobí v Európe a Spojených štátoch a pozostáva zo 400 profesionálov. Portál si v kontraste s objavením Sousa-Farovho mena na zozname všíma, že farmaceutická spoločnosť sa na svojom webe otvorene hrdí hodnotami, z ktorých jedna znie: „Oddanosť a nekompromisnosť voči vede a nášmu projektu.”

V zozname okrem neho figurujú aj austrálsky tenista Álex de Miñaur či španielsky hudobník Omar Montes.

Vyšetrovanie prinieslo aj iné kuriozity. Objavili sa v ňom príslušníci antivaxerských skupín, ktorí nechceli prísť o možnosť cestovať po Európe. Tí mali údajne platiť v kryptomenách, pričom ceny za COVID-19 certifikát sa podľa zistení pohybovali údajne v hladinách od 200 do 1 000 eur.

Vyšetrovanie stále pokračuje, záverečná fáza sa ešte stále neukončila.


Ďalšie články