Ruské mobilné komplexy vysielajú po Mariupole spravodajstvo Kremľa

Snímka obrazovky 2022-05-26 o 12.38.29 Mobilné obrazovky v ukrajinskom meste Mariupol. Foto: Twitter/Rob Lee

Ruská federácia vyslala do ukrajinského mesta Mariupol mobilné obrazovky vysielajúce prokremeľské spravodajstvo ako aj rozprávky pre deti.

Ministerstvo pre mimoriadne situácie Ruskej federácie vyslalo do ukrajinského mesta Mariupol trojicu dodávok, ktoré sú vybavené televíznymi obrazovkami. Tamojšiemu obyvateľstvu vysielajú správy zo štátom spravovaných kanálov. Informovala o tom ruská agentúra TASS.

Videá zachytávajúce autá pripomínajúce sanitky sa rýchlo rozšírili po sociálnych sieťach ako Twitter či Telegram. Okrem spravodajstva ruských štátnych televízií sa na mobilné obrazovky pretlačili aj rozprávky pre deti.

Pod príspevkami sa objavili reakcie diskutujúcich, ktorí akt ruského rezortu pre mimoriadne situácie prirovnali k románu 1984. V rámci komentárov sa skloňovali aj slovné spojenia ako “ministerstvo pravdy”.

Ukrajinské mesto Mariupol padlo po náročných bojoch do rúk armády Ruskej federácie v apríli 2022, kedy jednotky vyslané Moskvou ovládli 400-tisícové mesto s výnimkou oceliarní Azovstaľ. O samotné oceliarne pokračovali vyčerpávajúce boje ešte niekoľko týždňov. Skončili sa vzdaním sa ukrajinských obrancov a ich odvozom do zajatia. Momentálne sa bývalí obrancovia Azovstaľu nachádzajú na územiach, ktoré ovládajú proruskí separatisti.


Ďalšie články