Cibulková chce robiť dobrovoľníčku v nemocnici. Odvody som platila, vraví

cibulkova Dominika Cibulková. Foto: Facebook.

Bývalá tenistka Dominika Cibulková sa rozhodla prijať výzvu Ministerstva zdravotníctva a pôjde pomáhať do niektorej zo slovenských nemocníc. Uviedla to na sociálnej sieti.

Dominika Cibulková sa spolu so svojim manželom Michalom Navarom prednostne zaočkovali proti ochoreniu COVID-19 v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) na Kramároch po tom, ako ju do oficiálneho zoznamu samovoľne a neoprávnene doplnil jeden z pracovníkov vakcinačného centra. Na svojej sociálnej sieti sa znova ospravedlnila.

„Dopustila som sa chyby, keď som si myslela, že len vypĺňame voľné miesta a nevyužité vakcíny. Došlo k situácii, ktorú už nevrátim, ale ako som sa vyjadrila hneď na začiatku, ponúkam svoju pomoc. Chcem využiť ponuku ministerstva zdravotníctva, aby som ako dobrovoľníčka pomohla v prvej línii a v tejto veci som už MZ kontaktovala,“ komentovala.

Po medializácii prípadu reagovala, že ak by tušila, že sa dopúšťa vážneho pochybenia a nevypĺňa len voľné miesto v poradovníku, v žiadnom prípade by možnosť zaočkovať sa nevyužila. „Je mi veľmi ľúto, že som sa nechala voviesť do omylu, keď som sa pri sprevádzaní blízkeho v nemocnici len informatívne opýtala, v akom období by sme mohli prísť na rad pri očkovaní,“ uviedla.

Cibulková sa vyjadrila aj k plateniu odvodov

„Zároveň sa chcem vyjadriť k informáciám, ktoré sa objavili na sociálnych sieťach (a niektorých médiach) a týkajú sa môjho platenia odvodov do zdravotnej poisťovne. Od roku 2009 do dnešného dňa som na zdravotných odvodoch na Slovensku zaplatila 55 966,58 EUR. Odhlásená zo zdravotnej poisťovne som bola dva roky, od 27.12.2017 do 19.2.2020 z dôvodu dočasného domicilu v Dubaji.“ Od februára 2020 je tenistka opäť prihlásená do slovenskej zdravotnej poisťovne.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Dominika Cibulkova (@domicibulkova)

(tasr, mak)


Ďalšie články