Českí fanúšikovia obišli zákaz fínskych usporiadateľov MS a netradičným spôsobom vyjadrili Ukrajine podporu

FTdIPgmXsAMWIPa Českí priaznivci počas duelu s USA vyjadrujú netradičným spôsobom podporu Ukrajine. Foto: Twitter/Jiří Přibáň

Počas sobotňajšieho duelu Česka s Nórskom prikázali usporiadatelia českým fanúšikom zvesiť ukrajinskú vlajku. Na pondelkový duel s USA si preto priaznivci Česka prichystali netradičné riešenie.

Len nedávno obišla svet správa, že fínski usporiadatelia majstrovstiev sveta v hokeji prikázali českým fanúšikom zvesiť ukrajinskú vlajku, ktorú vztýčili počas duelu s Nórskom. Českí fanúšikovia chceli týmto gestom vyjadriť podporu napadnutej krajine. Podľa organizátorov sú však na podujatí povolené len vlajky zúčastnených krajín.

https://standard.sk/208786/ceski-fanusikovia-si-na-ms-priniesli-ukrajinsku-vlajku-finski-usporiadatelia-ju-odstranili/

Kreatívni českí priaznivci sa preto vynašli a tvorivým spôsobom vyjadrili Ukrajine podporu napriek obmedzeniam zo strany usporiadateľov. Namiesto vlajky vztýčili počas pondelkového duelu s USA veľký transparent, na ktorý nakreslili len stredovú čiaru a do hornej polovice napísali jednoducho po anglicky „blue colour“ (modrá farba) a do dolnej polovice „yellow colour“ (žltá farba). Pridali aj ikonické slovo „imagine“ (predstavte si).

Okrem toho pred seba znova umiestnili české vlajky s textom známej piesne spred polstoročia: „Běž domů, Ivane – 1968,” ktorá odkazovala na inváziu vojsk Varšavskej zmluvy do Československa, a „Čeká tě Nataša – 2022,” ktorá zasa signalizovala prebiehajúcu ruskú inváziu na Ukrajine.

Fanúšikovia mohli nakoniec sláviť dvojitý úspech. Usporiadatelia im tento raz neprikázali transparent zvesiť, a navyše v pondelkovom dueli, počas ktorého sa úsmevný incident stal, nakoniec českí hokejisti zdolali USA 1:0 a postúpili do štvrťfinálových zápasov.


Ďalšie články