Bring je aplikácia fungujúca ako nákupný zoznam, do ktorého môže prispievať viacero ľudí

bring-7 Ilustračný obrázok. Foto: Martin Minka

Pravidelná rubrika o technológiách, aplikáciách a novinkách zo sveta smartfónov a inej elektroniky.

Nákup potravín do domácnosti je napriek svojej banálnosti častou výzvou v mnohých rodinách. Dohodnúť sa na konkrétnych potravinách tak, aby sa vyhovelo preferenciám každého člena a na nič sa nezabudlo, vie byť náročné.

V takýchto a podobných situáciách prichádza na scénu aplikácia Bring. Okrem možnosti zdieľať tvorbu nákupného zoznamu naprieč viacerými zariadeniami prináša množstvo užitočných funkcií spojených s potravinami a ich kupovaním. K dispozícii je na stiahnutie pre smartfóny s operačným systémom Android aj iOS.

Prihlásenie je nutné, zdieľanie medzi zariadeniami nie

Na úplnom začiatku ponúkne Bring novému používateľovi niekoľko možností prihlásenia. Najpohodlnejšími spôsobmi registrácie zostávajú konto Google alebo Apple. Kto si dáva väčší pozor na súkromie, môže si vytvoriť osobitné konto s použitím e-mailovej adresy .

Foto: Martin Minka

Hoci je aplikácia prezentovaná najmä vďaka možnosti zdieľania nákupného zoznamu medzi zariadeniami, rozhodne by nemala odradiť ani tých, ktorí si plánujú viesť zoznam sami. Prepojenie s inými používateľmi nie je povinné a Bring funguje bezchybne aj bez neho.

Foto: Martin Minka

Nákupné zoznamy a jednotlivé produkty

Aplikácia ponúka používateľovi priestor na vytvorenie viacerých nákupných zoznamov. Pokiaľ teda chcete nakupovanie rozdeliť podľa obchodov, v jednom môžete zadať potraviny, v ďalšom drogériu a v poslednom potreby do domácnosti.

Foto: Martin Minka

Pridávanie položiek do zoznamu je jednoduché. Limitujúcim zostáva prostredie v anglickom jazyku. K dispozícii je siahodlhý rad potravín a produktov rozdelených do početných kategórií. Ak sa položka v Bring ešte nenachádza, zadaním celého názvu sa do aplikácie uloží ako nová.

Foto: Martin Minka

Nechýba ani priestor na bližšie určenie počtu či typu. Pri jablkách používateľ bližšie uvádza požadovanú gramáž, pri soli konkrétny typ, pečivo môže byť bezlepkové, lístkové cesto mrazené a pivo nealkoholické alebo tmavé.

Nechajte sa inšpirovať receptami v aplikácii

Vývojári aplikácie Bring pripravili pre používateľov osobitnú stránku venovanú receptom. Tie sú určené na inšpiráciu používateľov, ktorí môžu vďaka jednoduchým nápadom ozvláštniť svoju monotónnu stravu.

Foto: Martin Minka

Pri každom recepte sú uvedené suroviny potrebné na jeho prípravu, ktoré používateľ môže pridať do niektorého zo svojich nákupných zoznamov. Bring vyznačí aj tie potraviny, ktoré pravdepodobne už doma máte.

Bring: Aplikácia do kuchyne a obchodu nabitá funkciami

Pokiaľ zvažujete prechod od fyzických lístkov k nákupu k elektornickej podobe, s aplikáciou Bring neurobíte chybu. Široká paleta najrôznejších funkcií z nej robí jasnú voľbu pre všetkých, ktorí chcú urobiť z tvorby nákupného zoznamu jednoduchý a hravý proces.

Foto: Martin Minka

Prepojenie s viacerými používateľmi v domácnosti či kolektíve priateľov žijúcich v jednej domácnosti je neobvyklé, ale aj užitočné. Najväčším z malého radu nedostatkov zostáva prostredie aplikácie limitované na anglický jazyk.


Ďalšie články