Porazili sme Taliansko. Povinné tri body sme získali, ale ťažko sa na to pozeralo

Slovensko - Taliansko Slovenskí hokejisti zľava strelec gólu Adam Sýkora, Daniel Gachulinec, Michal Krištof a Adam Jánošík oslavujú Sýkorov premiérový gól počas šiesteho zápasu základnej A-skupiny Slovensko - Taliansko na 85. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji 21. mája 2022 v Helsinkách. Foto: TASR / Martin Baumann

Slovenskí hokejoví reprezentanti zvíťazili v sobotňajšom zápase základnej A-skupiny MS vo Fínsku nad Talianskom 3:1 a postup do štvrťfinále majú vo svojich rukách. Rozhodne sa o ňom v ich záverečnom stretnutí v skupine proti Dánsku.

Slováci boli proti Taliansku v úvode aktívnejší a v prvej tretine svoju prevahu vyjadrili dvoma gólmi z hokejok Michala Krištofa a mladíka Adama Sýkoru. Ten sa stal vo veku 17 rokov a 254 dní najmladším strelcom Slovenska na MS. Celkovo je najmladší strelec národného tímu Juraj Slafkovský, ktorý mu prihral a po góle priniesol aj na striedačku puk. Vlani vo veku 17 rokov a 22 dní rozhodol o výhre v príprave nad Lotyšskom 1:0 pp. V druhej tretine gól nepadol. V tretej využili Taliani presilovku a duel zdramatizovali, no Alex Tamáši odpovedal taktiež v početnej výhode a upravil na 3:1.

Taliani sú s jedným bodom na predposlednom mieste tabuľky a v ich záverečnom zápase v pondelok o 15.20 h s Kazachstanom sa rozhodne o zostupujúcom z A-skupiny.

Zverenci trénera Craiga Ramsayho po dvoch dňoch voľna v utorok o 15.20 h nastúpia proti Dánsku. Oba tímy majú na konte po deväť bodov, no severania majú k dobru pondelkový (19.20 h) duel s obhajcami trofeje z Kanady.

(tasr)


Ďalšie články