Prorodinná revolúcia

87267985_10219936782683453_996566407061700608_n Foto: Záborská/FB

Nikdy som neoslavovala revolúcie, ale v tieto dni sa jednej revolúcie zúčastním. Tej za naše rodiny, tej, ktorá ukáže, že Slovensko si ctí rodinu, rozumie jej významu a podporuje ju.

Som spokojná. Veľmi spokojná. Svoju politickú kariéru som zasvätila práci pre slovenské rodiny. Robila som kampane, presviedčala, prosila, spoluzakladala prorodinné a promaterské organizácie, finančne ich podporovala, prosila o finančnú podporu iných, neustále som politickým partnerom pripomínala, že rodina musí byť stredom politiky. Takto prešlo neuveriteľných 30 rokov.
Vôbec sa nesťažujem. Dosiahli sme mnoho. Hlavne malou drobnou prácou v teréne. Veľká vďaka mojim spolupracovníkom. Tu na Slovensku, ako aj v Európe. Ale niečo chýbalo. Niečo podstatné. Ani ako členke parlamentu sa mi nedarilo presvedčiť politických kolegov, aby sa rodine pripisovala vážnosť, ktorú si zaslúži. Bolo tu mnoho slov, najviac pred voľbami. Po voľbách často iba hluché uši a zavreté dvere. Stále nebol ten vhodný čas. Stále nové, vlastne už toľkokrát počuté výhovorky. A popri tom vyrastali nové a nové generácie detí a vznikali a, žiaľ, aj zanikali ďalšie rodiny. Štátom a politikou nepovšimnuté.
Dnes sa to zmenilo. Konečne. Vďaka všemohúcemu Bohu sa naša politika dostala do situácie, že došlo aj na podporu rodín. Nechám na budúcich historikov, či to je náhoda, alebo sme tomu nejak pomohli. V každom prípade je to tu. PRORODINNÁ REVOLÚCIA. Možno príliš hrdé slová, ale mne sa nezdá. Po tých rokoch snaženia sú na mieste.
Posledné dva roky sa hovorí o rodine, deťoch a materstve viac ako kedykoľvek predtým počas tých 30 rokov. Áno, tá debata bola a je často plná nadávok. Terčom tých nadávok som veľmi často ja sama. Nechcem povedať, že nevadí. Vadí a zraňuje, ale keď prejde návrh ministra financií Matoviča na výraznú podporu slovenských rodín, tak to – verte mi – stálo za to.
Keď som vstupovala do tohto volebného obdobia, mala som iba pár cieľov. Medzi nimi bolo urobiť čosi pre rodiny a nenarodených. Som si vedomá počtov v parlamente, a preto som sa rozhodla ísť pomaly, krok za krokom. Žiadne bombastické návrhy, zato tlak na verejnú  diskusiu. O rodine, materstve a ochrane života sa musí hovoriť. A hovorí sa. Je to tu stále. Neprejde týždeň, aby to nebolo v médiách.
A dnes je tu návrh zákona, ktorý výrazne mení podporu našich rodín, ba čo viac, je to návrh, ktorý ukazuje hodnotu manželstva. A ten návrh je blízučko k schváleniu. Nikdy som neoslavovala revolúcie, ale v tieto dni sa jednej revolúcie zúčastním. Tej za naše rodiny, tej, ktorá ukáže, že Slovensko si ctí rodinu, rozumie jej významu a podporuje ju.
Podporte, prosím, tento návrh. Každý ako môže. Modlitbou, podporným článkom či statusom a tiež svojím hlasom v parlamente. 
Je čas. Je čas zmeniť Slovensko. Je čas budovať prorodinné Slovensko.

Rubrika Hyde park slúži ako priestor pre publikovanie názorov, postojov a tém osobností z rôznych oblastí života a diania v spoločnosti. Texty nevyjadrujú názor redakcie. 


Ďalšie články