Slovenskí hokejisti prehrali so Švajčiarskom 3:5. Zo štyroch zápasov na šampionáte uspeli len raz

Švajèiarsko - Slovensko Gólová radosť hráčov Švajčiarska vo štvrtom zápase slovenskej hokejovej reprezentácie v základnej A - skupine Švajčiarsko - Slovensko na 85. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Helsinkách v stredu 18. mája 2022. Foto: TASR / Martin Baumann

Slovenskí hokejisti prehrali svoj štvrtý zápas na Majstrovstvách sveta v hokeji 2022 proti Švajčiarom 3:5. Tretí raz za sebou neuspeli, nedokázali využiť početné presilovky.

Slovensko na začiatku zápasu zaspalo a Švajčiari otvorili skóre už v prvej minúte po tvrdej strele Denisa Malgina. V 11. minúte po akcii Róberta Lantošiho a Adama Lišku vyrovnal Miloš Roman. Prvá tretina sa skončila nerozhodne 1:1.

V 24. minúte opäť poslal Švajčiarov do vedenia Christian Marti, ktorý vypálil od modrej čiary a puk sa od našich hráčov odrazil do siete. Sotva o dve minúty neskôr vyrovnal mladý talent Juraj Slafkovský.

Kapitán Tomáš Tatar nevyužil šancu, ale vynútil si faul. Slovensko presilovku nevyužilo a potvrdilo sa známe „nedáš-dostaneš“. Švajčiar Timo Meier dostal pri odchode z trestnej lavice presnú nahrávku a v nájazde prekonal nášho brankára, čím dostal Helvétov opäť do vedenia.

Slovensko nevyužilo presilovku piatich proti trom.

Tretia tretina sa začala slovenskou presilovkou. Ďalšiu početnú prevahu sme takmer využili, po Tatarovej strele zazvonila žŕdka. Dvojgólový náskok Švajčiarom zabezpečil Nico Hischier.

Nádej do žíl vlial v 50. minúte Samuel Takáč. Jeho strela sa odrazila od brankára a korčule švajčiarskeho obrancu do siete. Znížil na 3:4. Vo veľkej šanci sa ocitol kapitán Tatar, ale nestihol dorážku rýchleho puku.

Michael Fora škaredo fauloval kolenom Adama Lišku, Slováci budú hrať 5-minútovú presilovku. Po bitke za bránkou slovenská presilovka piatich proti trom. Početnú výhodu sme nevyužili a za zdržovanie hry sa garde vymenilo, Slovensko aj tak odvolalo brankára. Nevyužité príležitosti potrestali Švajčiari gólom do prázdnej brány.

Slováci majú po víťazstve nad Francúzskom 4:2 a prehrách s Nemeckom, Kanadou a Švajčiarskom len tri body.

(tasr, haj)


Ďalšie články