Prokurátor uzavrel dohodu o vine a treste so Zoroslavom Kollárom

Zoroslav Kollár Zoroslav Kollár prichádza na výsluch do budovy NAKA v Nitre. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) uzavrel s konkurzným právnikom Zoroslavom Kollárom dohodu o vine a treste. Návrhom na schválenie dohody sa má 27. mája zaoberať Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku. TASR to potvrdila hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Zoroslav Kollár uzavrel s prokurátorom ÚŠP dohodu o vine a treste v prípade korupčných káuz exšéfa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra Pčolinského a bývalého riaditeľa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa. Potvrdil to Kollárov obhajca Adrián Kucek.

„K podmienkam dohody sa v týchto chvíľach vyjadrovať nebudem,“ povedal s tým, že dohodu bližšie okomentuje až po rozhodnutí súdu. Návrhom na schválenie dohody sa má 27. mája zaoberať Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku.

https://standard.sk/206801/prokurator-podal-obzalobu-na-byvaleho-sefa-sis-vladimira-pcolinskeho-pre-korupciu/

Podľa medializovaných informácií sa právnik a podnikateľ Kollár priznal, že poskytol úplatok, aby zabezpečil, že ho Slovenská informačná služba (SIS) nebude sledovať. Finančnú sumu 40-tisíc eur si podľa orgánov činných v trestnom konaní rozdelili odsúdený bývalý námestník riaditeľa SIS Boris Beňa spolu s obvineným bývalým šéfom tajnej služby Vladimírom Pčilinským. Na toho prokurátor v tejto súvislosti už podal obžalobu. Bývalý šéf SIS prijatie úplatku odmieta.

V ďalšej korupčnej kauze mal Zoroslav Kollár spolu s podnikateľom Tomášom Rajeckým podplácať bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) Ľudovíta Makóa v prípade ilegálnej výroby cigariet.  

Zoroslav Kollár je okrem toho obvinený aj v rámci akcie Víchrica, ktorá sa týka korupcie na súdoch.

https://standard.sk/206977/skandal-prokuratury-a-otazka-trojiteho-agenta-makoa/

(tasr)


Ďalšie články