Generálna prokuratúra zrušila obvinenie influencerke Zuzane Plačkovej a jej manželovi

plackaaa Zuzana Plačková. Foto: Instagram Zuzany Plačkovej

Generálna prokuratúra (GP) SR zrušila obvinenie influencerke Zuzane Strausz Plačkovej a jej manželovi Renému Strauszovi. Dôvodom je nesplnenie podmienok na vznesenie obvinenia. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytol hovorca GP SR Dalibor Skladan. Upozornil na to Plus jeden deň.

„Generálny prokurátor SR v zastúpení prvým námestníkom generálneho prokurátora SR Jozefom Kanderom dňa 16. mája 2022 vyhovel návrhu obvinených Zuzany Strausz Plačkovej a Reného Strausza a zrušil uznesenie o vznesení obvinenia pre drogovú trestnú činnosť a iné,“ priblížil hovorca. Ako ďalej uviedol, uznesenie bude po jeho doručení procesným stranám a následnej anonymizácii zverejnené na webe GP SR.

NAKA ešte vlani 27. septembra uskutočnila policajnú akciu pod krycím názvom Chikara, počas ktorej vykonali viaceré domové prehliadky a prehliadky iných priestorov. Následne obvinili celkovo 15 osôb. Podľa uznesenia o vznesení obvinenia viedol skupinu od roku 2012 Tibor G. prezývaný Guláš.

Koordinovanú trestnú drogovú trestnú činnosť údajne vykonávala na území Trnavského, Bratislavského a Trenčianskeho kraja. Medzi obvinenými boli aj influencerka a jej manžel.

https://standard.sk/119963/plackovej-pri-sledovateloch-pomohli-aj-drogy-ked-ju-policia-zadrzala-ich-pocet-stupol-o-17-tisic/

(tasr)


Ďalšie články