WaterDo je hravá aplikácia, vďaka ktorej bude plnenie úloh počas dňa zábavnejšie

waterdo-1 Ilustračný obrázok. Foto: Martin Minka

Pravidelná rubrika o technológiách, aplikáciách a novinkách zo sveta smartfónov a inej elektroniky.

Na zaznamenávanie úloh existuje pre smartfóny kvantum najrôznejších aplikácií. Odlíšiť sa spomedzi desiatok a stoviek konkurentov sa môže pre vývojárov stať veľkou výzvou.

Tímu pracovníkov zo spoločnosti Seekrtech sa to nepochybne podarilo. Ich dielo s názvom WaterDo je neobyčajne originálna aplikácia dostupná pre zariadenia Android a iOS. Potenciálnych používateľov môže odradiť iba fakt, že je spoplatnená.

Pastelové farby dotvárajú hravý dojem

Po stránke dizajnu WaterDo prináša hravé spracovanie, ktoré bude bezpochyby viac imponovať mladšej generácii používateľov. Celkovo je prostredie a fungovanie aplikácie podané hravou formou, čo podčiarkuje prítomnosť viacerých animovaných postavičiek.

Okrem plnenia úloh, ktoré sú zobrazené ako praskajúce bubliny, pridáva aplikácia rôzne bonusy a odmeny pre používateľa, vďaka ktorým sa z plnenia úloh stáva hra. Na oficiálnej stránke WaterDo je uvedené: “Zábava prináša motiváciu a motivácia podporuje produktivitu.”

Nezaváha ani vo funkcionalite

Hoci by sa mohlo zdať, že pre hravé podanie WaterDo príde používateľ o bohatú ponuku funkcií, nie je to tak. Vytváranie úloh sprevádza viacero možností zaradenia a bližšej špecifikácie zadania.

Základom je názov konkrétnej aktivity. Následne je možné zaradiť ju do niektorej z kategórií, napríklad osobné, štúdium či práca. Úloha môže byť zadaná na konkrétny čas, prípadne vás aplikácia vopred upozorní jednoduchou notifikáciou.

Nechýba grafické vyhodnotenie a široká škála nastavení

V ľavom hornom rohu sú ukryté ďalšie stránky aplikácie. Ide napríklad o štatistiky zobrazujúce plnenie úloh v čase, prípadne ostrov, čo je jeden z ďalších hravých prvkov WaterDo, ktoré majú používateľa posúvať k väčšej motivácii.

Nechýbajú ani nastavenia, kde je možné upraviť prítomnosť zvukov, vibrácií či prvý deň týždňa. Aplikácia ponúka na výber aj niekoľko jazykov, bohužiaľ, slovenskí používatelia pravdepodobne budú musieť zostať pri angličtine.

Spoplatnenie nie je neprekonateľnou prekážkou

Poplatok za aplikáciu pre mnohých ľudí predstavuje absolútnu bariéru. V skutočnosti to v prípade užitočných aplikácií, najmä tých, ktoré sú zamerané na produktivitu, nemusí byť nezmysel.

Foto: Martin Minka

WaterDo je po týždňovej skúšobnej dobe spoplatnená sumou 0,99 eura za mesiac, prípadne 9,99 eura ročne. Pokiaľ sa vám jej používanie osvedčilo a dokážete sa raz za mesiac zrieknuť dvoch keksíkov alebo piva, môže sa vám to z dlhodobého hľadiska dokonca oplatiť.

WaterDo: Svojou hravosťou nemusí odradiť ani dospelých

Aplikácia WaterDo nepochybne patrí do kategórie užitočných, a to aj napriek svojmu hravému charakteru. Ten jej naopak pridáva na jedinečnosti a práve táto forma môže byť pre mnohých správna a vyhovujúca. Spoplatnenie drobnou sumou na mesačnej alebo ročnej báze vôbec nemusí byť rozhodujúce, pokiaľ sa vám používanie WaterDo počas skúšobnej doby osvedčilo.

Foto: Martin Minka

Ďalšie články