Americká filmografia je nemorálna a pácha samovraždu, zabíja samú seba, tvrdí herec Pat Boone

1280px-Pat_Boone_(5453110250) Americký herec a spevák Pat Boone. Foto: Wikimedia

Americký herec a spevák Pat Boone označuje americké filmy za nemorálne. Veľa ponúk odmietol, pretože sa scenár bil s jeho morálnym kódexom. V tomto roku prichádza s filmom, v ktorom sa našiel a nevidel v ňom iba zisk.

Pat Boone má 87 rokov a na svojom konte má v podstate len 19 hraných filmov. Na herca, ktorého mladí ľudia v 50. a 60. rokoch milovali, je to pomerne málo. No má to svoj dôvod. Pat Boone viacero ponúk odmietol, pretože sa mu nepáčil scenár a zámer filmu.

Nechcel hrať film po boku s Marilyn Monroe

Neprijal dokonca ani natáčanie s Marilyn Monroe. Za tento krok mu hrozilo aj vyhodenie zo spoločnosti 20th Century Fox, keďže s ňou mal vtedy podpísanú zmluvu. No Boone si povedal, že vždy ostane verný svojim kresťanským hodnotám, aj keby to malo byť na úkor jeho práce.

Išlo o film, v ktorom mala Monroe hrať staršiu kabaretnú umelkyňu, do ktorej sa zamiluje mladší muž, ktorého mal hrať Boone. „Rád by som si zahral s Marilyn Monroe, no domnieval som sa, že tento príbeh je nemorálny.“ Ďalší z dôvodov, prečo tak urobil, boli jeho fanúšikovia. „Mal som vtedy milióny tínedžerských fanúšikov, ktorí by dostali nesprávny odkaz a mysleli by si, že je v poriadku mať nezákonný pomer.“

Nakoniec vo filme The Stripper nehrala ani Marilyn, keďže v roku 1962 zomrela. Natáčanie sa presunulo na rok 1963. Podľa Booneho bol film strašný prepadák a štúdio prišlo o peniaze.

Nový film The Mulligan ho zaujal

V súčasnosti si zahral v novom filme s názvom The Mulligan, ktorý je založený na viere a odpustení. Je to príbeh Paula McAllistera, ktorý prišiel o všetko a za pomoci golfového profesionála sa naučí dôležité lekcie z golfu aj zo života. Pre Booneho to bola dobrá rola: „Páčila sa mi myšlienka starého profíka pomáhať mladému mužovi nielen s golfom, ale aj s jeho osobným životom – manželstvom a rodinou,“ povedal herec.

Boone dodal, že v dnešnej dobe je potrebných mnoho aspektov, aby naňho film urobil dojem a zobral novú rolu. V umeleckom priemysle sa pohybuje už veľmi dlho a má pocit, že v dnešnom filmovom biznise chýbajú morálne hodnoty.

Podľa Booneho to bolo v minulosti iné: „Ukázali sme Ameriku v jej najlepšom svetle. Aj keď sa riešili zločiny, pretože zlé veci sa v živote stávajú, ale takmer všetky americké filmy sa skončili víťazstvom dobrých ľudí, ktorí robili spravodlivé veci. Zločinci boli vždy zadržaní a potrestaní,“ povedal pre Fox News.

V súčasnosti je to podľa herca postavené na hlavu. Vo filmoch vidí hrdinov robiť horšie veci, ako robia zločinci, a veľakrát tí, čo porušujú zákon, sú oslavovaní.

Filmový priemysel pácha samovraždu

Boone kritizuje aj animovaný seriál Big Mouth. Seriál je síce na Netflixe určený pre dospelého diváka, no podľa herca to, že ide o animovanú snímku, môže veľakrát popliesť rodičov a dovolia to pozerať svojim deťom. „Deti sa tam učia o masturbácii, orálnom sexe – o všetkých možných veciach. A toto je na Netflixe,“ kritizuje Boone.

„Neviem, ako to povedať dosť dôrazne, ale myslím si, že filmový priemysel pácha samovraždu. Zabíja sám seba. Pokiaľ ide o mňa, imidž Ameriky sa ničí,“ hodnotí americkú filmografiu. Boone za všetkým vidí to, že režisérom a scenáristom ide hlavne o vysoké hodnotenie a zisk. Aj vďaka tomu, že vykresľujú ľudí a hlavné postavy v zlom svetle.

Filmy, v ktorých tento umelec hral, označuje za altruistické. „Ľudia dnes môžu tieto filmy kritizovať a označiť ich za nereálne, ale chceli sme len ukázať ľudí v tom najlepšom svetle,“ konštatuje Pat Boone.

Napriek tomu dúfa, že sa nájdu režiséri, ktorí budú chcieť vymýšľať filmy v súlade s jeho presvedčením. „Vo svojom povolaní chcem robiť len dobro a ničomu nepodľahnúť. Nezruším svoj morálny kódex pre zisk.“


Ďalšie články