Najlepšie, čo môžete urobiť, je byť v niečom výnimočne dobrý. Miliardár Buffett radí, ako sa chrániť pred infláciou

warren_buffett Warren Buffett. Foto: reprofoto YouTube/Freenvesting

Miliardár a investičný guru Warren Buffett v čase zdražovania zopakoval radu pre ľudí obávajúcich sa inflácie. Podľa neho je najlepšie investovať do seba samého.

Inflácia je nielen vo svete ekonomiky čoraz častejšie skloňovaným pojmom. Zatiaľ čo sa Slovensko pohybuje okolo dvojcifernej hodnoty, v Turecku hravo zdražovanie dosahuje aj 70 percent. Globálny problém stúpajúcich cien sa dotýka každého jednotlivca.

Hoci nie je v rukách bežných ľudí ovplyvniť infláciu, vo svojich podmienkach sa na ňu dokážu pripraviť a lepšie sa s ňou vysporiadať. Cenné rady sa rozhodol poskytnúť miliardár a skúsený investor Warren Buffett. Jeho slová interpretovali viaceré médiá, napríklad CNBC.

Na výročnom valnom zhromaždení spoločnosti Berkshire Hathaway zopakoval svoju rokmi overenú receptúru na prežitie ekonomických turbulencií. “To najlepšie, čo môžete urobiť, je byť v niečom výnimočne dobrý,” predniesol 91-ročný Buffett na zhromaždení.

Svoj poznatok krátko rozvinul na príklade profesií ako lekár či právnik. Ľudia si medzi sebou podľa neho dokážu vymieňať výsledky svojej činnosti. Nie je to prvýkrát, čo Buffett poradil verejnosti tento typ investície. “Najlepšie je investovať do seba,” zaznelo z jeho úst na konci veľkej hospodárskej krízy v roku 2009.

Za rozumnú považuje piaty najbohatší človek na planéte aj investíciu do podniku, o ktorého produkt je stály záujem bez ohľadu na infláciu. Ako príklad uviedol nápoj Coca-Cola, ktorý si podľa neho ľudia budú kupovať aj o desiatky rokov a zdražovanie pri ňom nezohrá úlohu v ovplyvňovaní dopytu.


Ďalšie články