Šiesty ročník súťaže o hodnotné ceny na tému rodiny a ochrany života

Ilustračný obrázok, matka a dieťa. Foto: pixabay.com Ilustračný obrázok, matka a dieťa. Foto: pixabay.com

Asociácia za život a rodinu (AZŽR) vďaka sponzorom a podpore partnerov realizuje 6. ročník súťaže Rodina a základné ľudské právo na život.

Do súťaže o atraktívne ceny (notebooky, fotoaparát, rodinné víkendové pobyty či poukážky do online obchodov a ďalšie) sa môžu zapojiť žiaci ZŠ, SŠ, ZUŠ i špeciálnych škôl z celého Slovenska a reagovať svojimi výtvarnými dielami či videami na jednu alebo obe témy súťaže.

„Pozývame všetkých žiakov základných, stredných, umeleckých i špeciálnych škôl z celého Slovenska zapojiť sa do výtvarnej a video súťaže s názvom Rodina a základné ľudské právo na život. Rodičom, pedagógom i riaditeľom všetkých škôl už teraz ďakujeme za motivovanie mladšej generácie k premýšľaniu o jednej či oboch týchto dôležitých témach,“ povedal Tomáš Kováčik, predseda AZŽR.

Vytvorené diela a videá sa odovzdávajú do 30. 5. 2022 elektronicky na webe organizátora www.zazivotarodinu.sk.

Cieľom súťaže je zapojiť žiakov a študentov základných a stredných škôl do vnímania a prežívania dôležitosti rodiny, dobrých vzťahov v rodine aj mimo nej a do vnímania dôležitosti ochrany života každého človeka bez ohľadu na jeho veľkosť či iné parametre; čiže zapojenie do oblastí, ktoré sa hlboko týkajú aj žiakov a študentov samých a sú aktuálnymi a dôležitými spoločenskými otázkami.  

Všetky informácie o súťaži nájdu záujemcovia na www.zazivotarodinu.sk.
„Na znak úcty k dielu a životu dlhoročného prorodinného aktivistu z Klubu mnohodetných rodín Stanislava Trnovca sme jednu z cien aj tento rok pomenovali po ňom. Aj v tomto ročníku súťaže vybrané výtvarné diela posunieme Galérii na okraji mesta, ktorú zriaďuje De Paul. V bratislavskej nocľahárni tak budú potešovať ľudí bez domova vybrané diela žiakov z celého Slovenska,“ uzavrel Kováčik.


Ďalšie články