Už tento víkend sa uskutoční Godzone konferencia 2022. Je určená pre mladú generáciu aj pre rodiny s deťmi

59531474_2132021110239139_795819249099603968_n Foto: Godzone

Tohtoročná Godzone konferencia, modlitebné stretnutie všetkých generácií, sa uskutoční už tento víkend 29. a 30. apríla v banskobystrickej športovej hale Štiavničky, po dvoch rokoch bez pandemických obmedzení.

Téma konferencie: Hlavu hore! je pozvaním z listu Kolosanom: „Ak ste teda boli spolu s Kristom vzkriesení, hľadajte to, čo je hore, kde Kristus sedí po pravici Boha” (Kol 3,1).

Mať „hlavu hore“, mať Kristovu myseľ a nestarostiť sa o veci tohto sveta, je podľa organizátorov odpoveďou na všetky naše otázky a situácie, v ktorých stojíme.

Myšlienky konferencie približuje vo videu aj riaditeľ evanjelizačného projektu Godzone, Július Slovák.

Ako taká konferencia vyzerá?

Godzone konferencia je dvojdňové modlitebno-formačné stretnutie, plné modlitieb chvál za účasti známych worshipových kapiel, príhovorov rečníkov, diskusií, modlitieb, mimopódiových aktivít, svätej omše, posedení pri dobrej káve a mnohého ďalšieho. Konferencia je snahou o pokračovanie v myšlienkach Godzonetour a vstupovanie do hĺbky Božej prítomnosti spoločenstva veriacich.

Otvorenie ročníka 2022 povedie chválová kapela Timothy v súhre s Júliusom Slovákom, ktorý bude hovoriť na tému „Myslite na to, čo je hore“. Piatkový večer bude zároveň večerom diskusií, svedectiev a modlitieb. Sobotný program odštartuje zoskupenie Godzone Worship a rečník Marián Lipovský. Budú účastníkov viesť do „Návratu k podstate uctievania“. Svätú omšu bude sláviť redemptorista Jozef Mihok v sprievode kapely Maranatha. Neskôr čaká účastníkov inšpiratívne poobedie s hosťami, príbehmi a hudbou v podobe už tradičnej zábavnej i hĺbavej „Mix session“ a záverečný blok povedie otec Ján Buc v téme „Jednota a bratstvo“ spolu s modlitbami kapely ESPÉ.

Foto: Godzone

Prezenčne aj online

Po dvoch rokoch obmedzení sa Godzone konferencia presúva späť do prezenčnej podoby, no organizátori ponechali účastníkom možnosť pripojiť sa k programu aj online. Predpredaj lístkov na podujatie končí už v stredu 27. apríla. Všetky informácie o možnostiach vstupov nájdu záujemcovia na stránke podujatia.

Konferencia aj pre deti

Godzone konferencia je skutočne konferenciou všetkých generácií a už niekoľko rokov je paralelnou súčasťou Godzone konferencie aj takzvaná detská konferencia, tento rok v téme Sedem divov neba. Víziou detskej konferencie je zvestovať Božie kráľovstvo aj deťom, upevňovať ich v identite kráľovských detí a prinášať im Božiu blízkosť. Detská konferencia bude prebiehať fyzicky na mieste súbežne s hlavným programom. Prihlasovanie detí prebieha na stránke.

Projekt Godzone je evanjelizačný projekt, ktorý vznikol v roku 2010. Zastrešuje ho Združenie kresťanských spoločenstiev mládeže. Ďalšími garantmi projektu sú katolícki kňazi Ján Buc, Ondrej Chrvala a P. Juraj Ďurnek SchP.


Ďalšie články