Diaľnicu D1 v smere do Bratislavy zablokoval prevrátený kamión. Len krátko po odstránení predošlej hromadnej nehody

278489157_1412523169170209_4690226641697271485_n Ilustračná snímka. Foto: Polícia SR - Bratislavský kraj

Diaľnica D1, smer do Bratislavy, pondelok ráno. Kombináciu, ktorá znie z pohľadu vodiča zle sama osebe, dnes ráno zhoršili dve vážne nehody. Pri druhej z nich prevrátený kamión kompletne zablokoval vozovku. Niekoľkohodinová paralýza cesty zrejme spôsobí nemalé ekonomické škody.

Najdôležitejšia dopravná tepna na Slovensku diaľnica D1 dostáva v pondelok zabrať.

V ranných hodinách sa na vjazde do Bratislavy smerom zo Senca pri hromadnej nehode zrazili štyri autá. Vodiči sa v minimálne desaťkilometrovej kolóne zdržali vyše hodinu.

Paradoxne, tento incident bol z hľadiska prejazdnosti diaľnice ten menej vážny.

Iba niekoľko desiatok minút po sprejazdnení cesty sa totiž na D1 v rovnakom smere prevrátilo nákladné vozidlo, zablokovalo všetky tri jazdné pruhy a posunulo pritom deliace betónové zátarasy.

Na snímke z dronu nehoda kamióna na diaľnici D1 v smere od Trnavy do Bratislavy. Foto TASR/Michal Svítok.

„Žiadame vodičov, aby sa danému úseku vyhli či použili alternatívnu trasu a riadili sa pokynmi polície,“ píšu muži zákona na margo nešťastia s dodatkom, že úsek je neprejazdný. Príčina nehody zatiaľ nie je známa.

Zelená vlna RTVS odporúča vodičom zísť z diaľnice najneskôr na križovatke Voderady a pokračovať po starej ceste. „Naspäť sa môžete napojiť na križovatke Senec – východ,“ priblížila.

Kľúčová spojnica na Slovensku je tak paralyzovaná prakticky väčšinu doobedia, pričom odpratávanie nehody tohto typu môže trvať ďalšie hodiny.

Nielen priame škody na majetku, ale aj nepriame hospodárske škody budú zrejme značné.

Zhruba o 13:30 polícia informovala, že diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je už sčasti prejazdná. „Aktuálne je prejazdný ľavý jazdný pruh. Alkohol vykonanou dychovou skúškou u vodiča zistený nebol, k zraneniu osôb nedošlo,“ priblížila hovorkyňa. Polícia zároveň vyzýva vodičov, aby sa riadili pokynmi polície.


Ďalšie články