Revolucionára Lengvarského treba odvolať

2211november2021_NRSR_20822999 Foto: Martin Baumann/TASR

Ak nechcú kresťania vo vláde skončiť s hanbou veľkou ako Himaláje, mali by ministra Lengvarského odvolať. Pokojne aj s opozíciou. Inak totiž nedosiahnu nič.

Divná povera, že rozhodnutím ľudskej vôle možno zmeniť biologickú realitu pohlavia a tak dôjsť k vytúženému šťastiu, už dorazila aj k nám. Minister zdravotníctva Lengvarský podpísal odborné usmernenie o tom, že, po lopate povedané, muž môže menštruovať, otehotnieť či porodiť a ženám sa medzi nohami niečo môže bimbať. Čo tam po nejakých pohlavných orgánoch či chromozómoch.

Kam tá cesta smeruje

Amerika a západná Európa majú na tejto šialenej revolučnej ceste pred nami asi tak desať až pätnásť rokov náskok. Vieme, kde sú dnes. O pár rokov sa môže stať vašej dcére, že sa v nejakej šatni bude musieť pozerať na holého chlapa, ktorý dostal papier o tom, že je ženou. Samozrejme, deti budú v školách počúvať, že pohlavie možno zmeniť, prípady rodovej dysfórie narastú o stovky percent, lebo to bude móda. Dievčence si budú dávať amputovať prsníky atď. Keď sa vzbúrite a budete chcieť naďalej nejakú ženu oslovovať ako „ju“ a nebude sa jej to páčiť, tak vás vyrazia z roboty. To nie sú fantázie, v krajinách, ktoré majú pred nami náskok, to tak je teraz. Teda u nás sa to nestane hneď, ale príde to. Lebo tak to chodí.

Ako sme sa sem dostali?

Už to bublalo aj za vlády Smeru, aj za Krajčího

Dokument bol už pripravovaný dávno, ešte za vlády Smeru. Za novej vlády sa stal prekážkou jeho schválenia dnes už bývalý riaditeľ odboru duševného zdravia doktor Peter Šomšák, ktorý s ním nesúhlasil. Minulý rok bol odbor zrušený a tým bol zrušený aj Šomšák. Doktor Šomšák sa vtedy vyjadril, že štátny tajomník Kamil Száz mu oznámil, že na ministerstve končí, lebo mu robí zlé meno a Slovenská psychiatrická spoločnosť s ním nechce spolupracovať.

Čo na to kresťania?

Bez ohľadu na jeho náboženstvo, každému človeku zdravý rozum, obyčajná ľudská skúsenosť a aj biologická veda povedia, že človek je muž alebo žena a že ani nejaká amputácia, zmrzačenie alebo plastika na tom nič nezmenia.

Kresťania majú však v porovnaní s nereligióznymi ľuďmi ešte jeden dôvod navyše, aby odmietali tranzíciu mužov na ženy a naopak. Ten dôvod je veta z knihy Genezis: „Muža a ženu ich stvoril.“ Teda kresťania by si mali byť vedomí, že ich zodpovednosť za stav vecí je ešte väčšia.

Medzi kresťanmi vrátane politických kruhov panuje mrákotné ticho. Ozvala sa jedine Anna Záborská, ktorá chce čeliť ministrovmu rozhodnutiu návrhom zákona.

Spomeňme si, že táto vládnuca garnitúra, najmä vďaka kresťanom v OĽaNO, mala byť podľa niektorých liberálnych alarmistov hrozbou nastolenia „teokratického štátu“. Vedeli sme, že onen „teokratický štát“ je hlúposť, ale to, že namiesto neho tu bude pokojne pokračovať liberálna antropologická revolúcia, ako keby sa nechumelilo, to sme sa nenazdali.

Všimnime si, že ministrovi Lengvarskému možno ani len nenapadlo, že by mohol rátať s nejakým kresťanským politickým nesúhlasom. Zdá sa, že sa ničoho nebojí. A tuším, že tento jeho postoj je oprávnený. Nikto mu nepovedal ani jedno nevrlé slovo. Kresťania v parlamente, ako sa hovorí, „nenásobia, nedelia“.

Prečudesný kresťanský premiér

Samostatné Slovensko malo už premiérov, ktorí boli kresťanmi, bol tu Dzurinda, ten však zámerne svoje kresťanstvo so svojou politikou nespájal a v etických otázkach sa ním ani neriadil. Hegerovo kresťanstvo je však s jeho imidžom spojené. On je predsa ten „charizmatický kresťan“. Jeho postoje v konkrétnych krízových momentoch, ako sme už na Štandarde písali, sú však prečudesné. Lengvarského rozhodnutie je aj Hegerovým ďalším zlyhaním, už ani nevieme, koľkým v poradí.

Je pekné, že Záborská a spol. chcú navrhnúť zákon. Lenže to nestačí. Zákon môže a nemusí byť prijatý. Vlastne veď vieme, že prijatý nebude. Opozícia návrh vládnych poslancov nepodporí a saskári za návrh hlasovať nebudú. Neprejde to a Lengvarského rozhodnutie sa potvrdí. Revolúcia prebehne, ako keď lusknete prstom.

Odvolajte ho

Premiér Heger by si mal pretrieť oči a Lengvarského odvolať a mal by presadiť nového ministra, ktorý vráti veci do pôvodného stavu. Nezdá sa, že by toho bol premiér schopný, ale treba mu to povedať.

Ak to premiér neurobí, mali by ministra odvolať poslanci. Trebárs aj s hlasmi opozície. Veľa možností, ako si zachovať tvár, vládni poslanci, najmä tí kresťanskí, už mať nebudú.

Ibaže by chceli navždy odísť z parlamentu s hanbou veľkou ako Himaláje.

Kedysi to bolo inak

Kresťania nikdy nemali v slovenskom parlamente na ružiach ustlané, ale občas vedeli udrieť päsťou po stole.

V roku 2003 strana Pavla Ruska predložila zákon o tom, že lehota na potrat genetického poškodenia plodu sa predlžuje na šesť mesiacov (predstavte si dieťatko s Downovým syndrómom). KDH povedalo, že ak zákon nadobudne účinnosť, vláda skončí. Zákon účinnosť nenadobudol.

V roku 2006 KDH odišlo z vlády, lebo premiér Dzurinda nesplnil programové vyhlásenie vlády a nepredložil pripravené zmluvy o výhrade vo svedomí na rokovanie vlády.

Boli také časy. Dnes, ako keby bolo úplne jedno, či dnešní kresťania vo vláde sú, alebo nie sú.

Tak už sa rozhýbte, parlamentní sedmospáči …


Ďalšie články