Ukrajinského vojaka zachránil pred guľkou zo samopalu smartfón

Snímka obrazovky 2022-04-23 o 12.05.32 Guľka zachytená v smartfóne ukrajinského vojaka. Foto: screenshot YouTube/Raw Ukraine Videos

Sociálnymi sieťami sa v posledných dňoch šíri video z ukrajinského frontu, na ktorom vojak ukazuje smartfón zničený guľkou zo samopalu. Mnohí používatelia na internete prispeli do diskusie vtipnými komentármi. „Ak by to bola Nokia, stále by fungovala,” znel jeden z komentárov.

Vojna na Ukrajine priniesla množstvo tragických či hrdinských príbehov. Vďaka sociálnym sieťam a internetu sa videá z frontu dokážu šíriť po celom svete behom niekoľkých sekúnd. Výnimkou nie je ani tridsaťsekundový príspevok zachytávajúci rozhovor dvoch ukrajinských vojakov. Záznam sa pôvodne objavil na Reddite.

Jeden z vojakov na videu ukazuje smartfón, do ktorého sa zachytila guľka kalibru 7,62 mm. Tento typ projektilu používajú desiatky rôznych samopalov, napríklad ruský AK-47 alebo československý vz. 58. Je pravdepodobné, že guľka zachytená v telefóne pochádzala práve zo zbrane ruského vojaka.

Pod príspevkom na Reddite používatelia rozpútali bohatú diskusiu. Viacerí sa zhodli na tom, že smartfón zo skla, plastu a kovových častí nie je schopný zastaviť guľku zo samopalu. Projektil sa teda pravdepodobne odrazil a smartfón zdevastoval bez toho, aby zranil jeho vlastníka.

“Ak by to bola Nokia, stále by fungovala,” prispel do komentárov jeden z diskutujúcich na margo zničeného Samsungu. Narážal pri tom na odolnosť starších modelov fínskej Nokie, ktorá z nich urobila predmet mnohých vtipov.

“Ak by to bola Nokia, odrazila by guľku naspäť k strelcovi,” reagoval iný používateľ. “Screenshot,” napísal stroho ďalší. Hoci do slovenčiny je tento pojem prekladaný ako “snímka obrazovky”, v prípade ukrajinského vojaka ide skôr o doslovný preklad “strela do obrazovky”.


Ďalšie články