Ľúbostný list Marka Wahlberga Bohu. V novom filme hrá aj Mel Gibson

273300923_119095463989949_3155863263633766274_n Mark Wahlberg. Foto: Father Stu Movie/FB

Nádej a optimizmus. Aj takto by sa dal dvomi slovami zhrnúť nový film Father Stu, v ktorom si zahral Mel Gibson po boku Marka Wahlberga.

Keď bol americký herec Mark Wahlberg na večeri s dvomi kňazmi a tí mu rozpovedali príbeh o Stuartovi Longovi, veľmi ho to zasiahlo. Rozhodol sa ho dostať na filmové plátno, aj keď ho to stálo vlastné peniaze, ktoré do tohto projektu musel investovať.

Stal sa producentom filmu a ako režisérku a scenáristku si vybral Rosalind Rossovú, ktorá je partnerkou Mela Gibsona, ktorý v snímke tiež hrá.

Mel Gibson dosiaľ režíroval veľkofilmy, ako Apocalypto, Zrodenie hrdinu, Statočné srdce, ale najmä Umučenie Krista z roku 2004. Momentálne pracuje na pokračovaní snímky Umučenie Krista: Vzkriesenie. Tento film plánuje uviesť do distribúcie v roku 2023. Pred ním však pomohol svojej partnerke s jej režijným debutom Father Stu.

Z ringu až pred oltár

Stuart Long bol priemerným Američanom, ktorého by ste si možno v dave ani nevšimli. No svojím životom zatienil mnohých. Ako 20-ročný mladík hral futbal, neskôr začal boxovať. No táto kariéra netrvala dlho, prišlo zranenie a boxerské rukavice musel zavesiť na klinec. Svoje šťastie šiel hľadať do Los Angeles, kde sa chcel uchytiť ako herec.

Pracoval v supermarkete ako predavač mäsa. Spoza pultu sa pýtal mohých zákazníkov, či náhodou nepracujú vo filmovom priemysle. Tak spoznáva krásnu Carmen, učiteľku v nedeľnej škole. Tá ho však odmieta, pretože nie je kresťan. Stuart síce neverí v Boha, ale kvôli Carmen je ochotný sa nechať pokrstiť a prijať jej vieru.

Keď však ide Stuart z baru domov, má vážnu dopravnú nehodu. A len zázrakom túto nehodu prežije. Až vtedy si uvedomuje, že za tým je Boh. A vo svojom živote vidí nové poslanie a chce sa stať kňazom. Nie je to až také jednoduché. Na svojej ceste musí prekonávať prekážky. Jednou z nich je jeho otec, ktorého stvárňuje Gibson. Od smrti svojho päťročného syna, Stuovho brata, je zatrpknutý.

Navyše sa Stuart dozvedá o svojej chorobe. Ide o autoimunitné ochorenie, pre ktoré mu bude ochabovať svalstvo, až napokon sa nebude môcť hýbať. Biskupi majú preto problém s vysvätením kňaza, ktorý bude odkázaný na pomoc druhých.

Vo filme sa Wahlberg našiel

Wahlberg sa v hlavnom hrdinovi vidí, keďže aj jeho cesta k Bohu bola tŕnistá. Predtým ako sa stal manželom a otcom štyroch detí, bol závislý od drog a odsedel si aj 45 dní vo väzení za napadnutie dvoch Aziatov. Snímku označil americký herec ako jeho ľúbostný list Bohu.

Dielo malo v Amerike premiéru 13. apríla, do konca roka by mohlo prísť aj na Slovensko, konkrétny dátum zatiaľ nie je známy.

Producent však verí, že tento film ľudí ovplyvní a z kina budú odchádzať s pocitom, že aj ťažké časy sa dajú zvládnuť, v čom im môže pomôcť aj životný príbeh kňaza Stuarta Longa.


Ďalšie články