Americký herec odmieta pre svoju vieru natáčať vo filmoch milostné scény

1280px-Neal_McDonough_(31197145535) Neal McDonough. Foto: Wikimedia

Kresťanskí herci v Hollywoode to majú ťažké. Svoje o tom vedia americký herec Neal McDonough či Mark Wahlberg.

Americký herec Neal McDonough je skôr zaradený medzi „béčkových“ umelcov. Hlavné úlohy, v ktorých by zažiaril a mohol viac ukázať svoj talent, nedostáva. McDonough sa s tým zmieril a túto cestu si vybral v podstate sám.

Herec odmieta byť súčasťou sexuálnych scén alebo scén, kde by mal povedať Božie meno nadarmo. „Sexuálne scény nie sú pre mňa to pravé,“ povedal McDonough pre Fox News. Preto hrá často darebákov v kriminálnych seriáloch či v animovaných filmoch, ktoré dabuje a intímne scény sa tam nenachádzajú.

V roku 2010 dostal McDonough úlohu v seriáli Scoundrels, v ktorom ho podľa jeho slov po troch dňoch vyhodili, pretože odmietol byť súčasťou sexuálnych scén so svojou hereckou kolegyňou Virginiou Madsenovou. Seriál sa napokon nedočkal veľkého úspechu, po prvej sérii sa skončil a pokračovania sa nedočkal.

No spomínaný McDonoughov postoj ho ovplyvnil v ďalšej kariére. „Potom som nemohol získať prácu, pretože si všetci mysleli, že som taký náboženský fanatik. Som veľmi nábožný. Na prvé miesto dávam Boha a rodinu a na druhé vlastné ja. To je to, čím žijem. Bolo to niekoľko rokov ťažké,“ spomína si na ťažšie obdobie v brandži McDonough.

Podobný problém mal aj v seriáli Zúfalé manželky, kde si v piatej sérii zahral manžela Nicollette Sheridanovej. Keď ho na túto rolu prijali, mal požiadavku, že nebude bozkávať žiadnu inú ženu, pretože podľa jeho slov po svadbe jeho pery patria len jeho manželke. Režisér Marc Cherry najprv váhal, no napokon to zobral ako výzvu, aby bol pri svojej práci viac kreatívny a vedel vymyslieť scény tak, aby McDonough nemusel absolvovať žiadnu milostnú scénu.

Týmto rozhodnutím prichádza McDonough o možnosť zarobiť si niekoľko miliónov dolárov ročne. Svoje rozhodnutie neľutuje. Drží sa svojich zásad, aj keby to malo znamenať stratu práce. I keď herectvo má tiež veľmi rád: „Boh mi dal talent byť hercom a ja ho nepremárnim. Presne taký som,“ povedal Neal McDonough.

Rok 2022 je však pre McDonougha prajný. Pracuje ako producent a scenárista na filme Boon, v ktorom si zahral aj jednu z hlavných postáv. Ide o pokračovanie filmu Red Stone, v ktorom tiež hral.

Viera je dôležitá aj pre ďalšieho herca

Hercov, ktorí dávajú na prvé miesto vieru v Boha, je v Hollywoode málo. Patrí k nim aj prevažne hrdina akčných snímok Mark Wahlberg, ktorého však môžeme vídať aj v iných umeleckých polohách.

Keď napríklad herec predstavoval snímku Odrazu sme rodina, povedal, že film síce nie je založený na viere, ale divákov ťahá za srdce. Je to príbeh o manželskom páre, ktorý si adoptuje tri deti.

Mark Wahlberg. Foto: TASR/AP

„Bol som veľmi požehnaný a veľmi šťastný. A práve vďaka tomu, že som sa sústredil na svoju vieru a na moju rodinu, som mohol dosiahnuť toľko vecí,“ povedal pre Christianpost.

Pre Wahlberga je na prvom mieste viera a rodina a ak sa má rozhodnúť, či sa pôjde pozrieť na šou na Broadwayi alebo do kostola, radšej si vyberie to druhé.


Ďalšie články