Kresťanská univerzita v USA uskutoční rasovo segregované prednášky o rasizme

Aerial-Hartung-Helios-HomePageBanner Foto: Anderson University

Jedna z amerických kresťanských univerzít onedlho uskutoční rasovo segregované prednášky o rasizme. Jej vedenie sa s kritikou vysporiadava aj odvolávaním sa na Ježiša Krista.

Kresťanská univerzita v americkej Indiane pre svojich študentov už čoskoro uskutoční rasovo segregované prednášky. Akcie, na ktorých sa budú môcť študenti podeliť o svoje dojmy z nedávneho prieskumu o rasizme na akademickej pôde, sa budú konať aj napriek pretrvávajúcej kritike.

Stretnutia na Anderson University majú byť rozdelené nasledovne: dve sa uskutočnia už v utorok pre študentov s inou farbou pleti a ďalšie dve presne o týždeň pre študentov s bielou farbou pokožky.

Prednášky boli naplánované po tom, ako študenti absolvovali prieskum týkajúci sa inkluzívnosti a rasy na akademickej pôde. Účastníci budú na stretnutiach hovoriť s moderátormi, ktorí budú svoju spätnú väzbu zdieľať s takzvanou Pracovnou skupinou pre rasovú rovnosť, ktorá za prednáškami stojí.

Povaha stretnutí spustila od časti študentov kritiku. Niektorí ich prirovnali k segregačným južanským zákonom z 19. storočia a ďalší podľa Fox News uviedli, že „školské riešenie rasizmu je ešte väčší rasizmus“. Objavili sa aj správy, že rasizmus mal byť ponechaný v 60. rokoch.

V reakcii na kauzu prezident školy John Pistole pracovnú skupinu obhajoval a na margo kontroverzií uviedol, že zámerom podujatia je „vytvoriť bezpečné miesto pre našich študentov, aby sa mohli otvorene podeliť o svoje skúsenosti“, a nie ľudí oddeľovať.

„Prieskum pracovnej skupiny je súčasťou väčšieho projektu, ktorého cieľom je dosiahnuť naše poslanie byť informovanou komunitou. Zozbierané údaje a spätná väzba budú priamo formovať ďalšie projekty a aktivity, ktoré univerzita spustí na budúci školský rok,“ povedal s tým, že ide o podporu rasového zmierenia zameraného na Krista.

Pistole dodal, že Pracovná skupina pre rasovú rovnosť je prirodzeným rozšírením školských princípov a že jej cieľom je preskúmať spôsoby, ako aplikovať hodnoty univerzity v oblastiach identity, rasy a sociálnej inklúzie.


Ďalšie články