Slovo o vlastných radoch

22222IMG_4339 Ilustračné foto: redakcia

Pred pár dňami sa na stránke Omediach.com objavila správa, ktorá komentovala niektorých kolegov v našej redakcii, v článku Miroslavy Kernovej bolo niekoľko nepresností, ktoré je potrebné uviesť na pravú mieru.

Začnime tým pozitívnym. Máme novú posilu, Eva Güttlerová je výkonnou riaditeľkou Štandardu, veľmi sa z jej príchodu teším. S Evou sa poznáme roky, jej profesionálna kariéra aj ľudské kvality sú obohatením Štandardu, bude stáť na čele viacerých nových aktivít, ktorých cieľom je posilnenie renomé aj prítomnosti Štandardu v spoločnosti. Azda neprezradím príliš, keď poviem, že plánujeme založiť nadáciu s paletou aktivít, ale viac o tom, až keď nadíde správny čas.

Evu Güttlerovú sme volali do Štandardu od začiatku, pracovala však pre štátneho tajomníka na rezorte práce, sociálnych vecí a rodiny, preto sa jej príchod uskutočnil až teraz, keď došlo k zavŕšeniu druhej etapy prijímania rodičovského bonusu, ktorý bol nedávno schválený vo vláde. Eva, vitaj v tíme.

Musím sa však ohradiť voči tvrdeniu, že by v Štandarde pôsobili nejaké „známe mená dezinfoscény“, ako píše Mirka Kernová.

Obvinenie smeruje ku kolegom, ktorí v minulosti pracovali v Parlamentných listoch. Igorovi Matloňovi, ktorý ich krátko viedol, a Petrovi Števkovovi, ktorý tam pôsobil. Mimochodom, rovnako ako hovorca vládnej SaS, šéfka komunikácie súkromnej televízie, asistent poslankyne, ktorá bola líderkou jednej z vládnych strán, novinár z Bratislavských novín či redaktor portálu Startitup a podobne. Český majiteľ Parlamentných listov vlastní alebo vlastnil aj iné médiá na Slovensku, napríklad Pravdu či TA3. Na slovenský mediálny trh vstupoval s portálom Parlamentné listy, ktorý istý čas viedol kolega Igor Matloň (predtým pôsobil vo vedúcich pozíciách v Trende, Profite či v Pravde), Listy boli pod jeho vedením dôveryhodným médiom, značne sa líšili od českých Parlamentních listov.  

Tomáš Dugovič nikdy nebol redaktorom obskúrneho časopisu Zem a vek, hoci je pravda, že mu tam pred rokmi vyšlo niekoľko textov. Je to, samozrejme, chyba, ale tej si je najlepšie vedomý on sám, čo dlhodobo potvrdzuje vlastnými článkami, okrem iného aj na túto tému. Keďže som kedysi v mladosti napísal v stredoškolskom časopise článok o legalizácii drog, mám pre mladícku nerozvážnosť isté porozumenie. Samozrejme, ak sa človek zmení a potvrdí to prácou.

Juraj Orolín nebol jedným z hlavných redaktorov Štandardu, jeho texty nám ale budú chýbať, keďže je už bývalým redaktorom. Ukázalo sa, žiaľ, že o jeho minulosti som nemal úplnú informáciu, preto sme sa po vzájomnej dohode museli rozísť. V Štandarde už nepôsobí Tomáš Pilz, ktorý je dramaturgom RTVS.

Štandard tiež nedávno posilnil popredný slovenský teológ a bývalý profesor Lateránskej univerzity v Ríme Ľubomír Žák, ktorý si už úspešne buduje svoju čitateľskú obec na Slovensku (doteraz mu v slovenčine nevychádzali žiadne texty). Som rád, že tu publikujú svoje názory tak rozdielni autori, ako Vladimír Palko, Marek Maďarič, profesor Dušan Škvarna, Michaela Mojžišová, Anton Chromík, Marián Kuna, profesor Petr Drulák či poprední autori českého Echa či poľských listov Teologia Polityczna a Wszystko co najwazniejsze. V sekcii Hyde park sme vytvorili priestor pre politikov a politické strany, aj tu pribúdajú noví autori (onedlho z KDH).

https://standard.sk/187697/aktivity-spolocnosti-saidler-co-na-slovensku-a-vo-svete/

Pozitívnych zmien je viac, prvého mája štartujeme novú spoluprácu so skupinou renomovaných ekonomických autorov, ku ktorým už pribúdajú aj nové mená, teším sa, že ide o študentov kvalitných škôl v Brne, Ríme či u nás doma.

To všetko a mnoho iného by sa Mirka Kernová dozvedela, keby mi pri písaní článku o Štandarde jednoducho zavolala. Tak ako toľkokrát v minulosti, ani teraz sa, žiaľ, neunúvala. Škoda.


Ďalšie články