Obraciať sa na zahraničie by sme mali, až keď vyčerpáme vlastné príležitosti. V Brazílii možno vyprodukujú lacnejšie mäso, ale cenu v budúcnosti zaplatíme mnohonásobne vyššiu, hovorí klimatológ Pavol Faško zo SHMÚ v rozhovore pre Štandard.

Ak sa to tak dá cynicky povedať, pomohla pandémia ochorenia COVID-19 spomaliť klimatické zmeny? Ako konkrétne a či vôbec?

Nastala situácia, keď boli emisie CO2 a iných znečisťujúcich látok do atmosféry menšie, ale je to len prechodná záležitosť. Celkový trend, ktorý tu klimatická zmena podmienená činnosťou človeka spôsobila, to však neovplyvnilo....

Zadajte váš email a čítajte mesiac zadarmo alebo sa prihláste do svojho účtu.

Zdieľať

To najlepšie
zo Štandardu

Štandard

Prihláste sa na odber
najlepších článkov týždňa
na denníku štandard.