Zelenskyj sa poďakoval za S-300. Heger z Kyjeva ostro zaútočil na Fica a Pellegriniho

2222278072356_533085585048164_1348974397828927432_n Foto: Heger/FB

Prezident Volodymyr Zelenskyj sa poďakoval slovenskej vláde za darovanie systému protivzdušnej obrany S-300. Ďakujem Slováci, povedal podľa Herega Zelenskyj.

Eduard Heger sa dnes vo večerných hodinách stretol v Kyjeve s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským, ten sa mu poďakoval za systém protivzdušnej obrany S-300.

Heger to oznámil na svojom Facebooku, krátky post sa hneď na stal virálnym.

Krátko nato Heger ostro zaútočil na Fica a Pellegriniho. Za ich nesúhlasné stanovisko s darovaním systému S-300 Ukrajincom vyháňa Fica s Pellegrinim zo slovenskej politiky.

Heger napísal:

„Robert Fico a Peter Pellegrini konajú v záujme Ruska a podporujú porážku Ukrajiny. Dokazujú to aj ich reakcie na darovanie obranného systému S-300. Toho systému, ktorý, pevne verím, bude na Ukrajine zachraňovať ľudské životy. Kto dnes videl ten strašný masaker pred stanicou v Kramatorsku, vie, o čom hovorím.“

Heger v ďalšom texte pritvrdil a pokračoval:

„Týmto pánom nie je ľúto obetí, nevinných civilistov, žien i detí. Nie je im ľúto umučených, zničených osudov a zničených obydlí. Sú to demoralizovaní ľudia, ktorí sa spreneverili ľudskosti, mieru i demokracii. Sú škvrnou na obrovskej solidarite, ktorou dnes žije Slovensko a robí ho morálne lepším. Páni Fico, Pellegrini, zaradili ste sa do húfu európskych extrémistov.“

Svoje vyhlásenie zakončil vyháňaním Fica a Pellegriniho zo slovenskej politiky:

„Odíďte zo slovenskej politiky a choďte do tej ruskej. Tam patríte,“ napísal.

(fed)


Ďalšie články