Už o tri týždne sa naživo uskutoční Godzone konferencia

1_17 Foto: Godzone

Od prvej Godzone konferencie uplynulo už viac než desať rokov, no tá jedenásta, ktorá sa bude konať 29. až 30. apríla v Banskej Bystrici pod témou Hlavu hore, bude po dvoch rokoch konečne naživo.

Godzone konferencia je dvojdňové modlitebno-formačné stretnutie, ktoré pokračuje v myšlienkach evanjelizačného Godzone tour a vytvára priestor pre spoločné modlitby chvál, diskusie, formáciu prostredníctvom prednášok známych rečníkov, svätú spoveď, mimopódiové aktivity, upevňovanie vzťahov a nadobúdanie nových priateľstiev. Na Godzone konferencii sa každoročne zúčastňujú stovky až tisícky účastníkov.

Každá z Godzone konferencií nesie jedinečnú tému, v ktorej duchu rečníci vedú hlavný program. Tá tohtoročná znie Hlavu hore, vychádzajúc z listu Kolosanom: „Ak ste teda boli vzkriesení s Kristom, hľadajte to, čo je hore, kde Kristus sedí na pravici Božej. Myslite na to, čo je hore, a nie na to, čo je na zemi.“ Kol 3:1-2.

„Žijeme v dobe, ktorá strháva náš pohľad na nás samých, na naše problémy, naše potreby a ani nevieme ako, topíme sa v tom, strácame odvahu, strácame nádej a smer. Veríme, že hľadať to, čo je hore, na nebi je jedná odpoveď,“ vysvetľuje tému Katarína Višňovská z projektu Godzone.

Program konferencie

Konferencia trvá od piatkového až do sobotného večera a prvý blok programu povedie chválová kapela Timothy v súhre s Júliusom Slovákom, ktorý bude hovoriť na tému „Hlavu hore: Myslite na to, čo je hore“. Piatkový večer bude zároveň večerom svedectiev a modlitieb. Sobotný program odštartuje zoskupenie Godzone Worship a rečník Marián Lipovský, ktorí budú účastníkov viesť do „Návratu k podstate uctievania“. Svätú omšu odslúži redemptorista otec Jozef Mihok v sprievode kapely Maranatha. Neskôr čaká účastníkov inšpiratívne poobedie s hosťami, príbehmi a hudbou v podobe už tradičnej „Mix session“. Záverečný blok povedie otec Ján Buc v téme „Jednota a bratstvo“ spolu s modlitbami kapely ESPÉ.

Naživo aj online

Konferencia sa po dvoch rokoch koronakrízy uskutoční konečne naživo v banskobystrickej Športovej hale Štiavničky, pre účastníkov však ostala možnosť pripojiť sa aj online spôsobom. Organizátori otvorili tiež možnosť zúčastniť sa len sobotného programu spolu s benefitom 14-dňového online archívu konferencie. Archív je bonusom ku každej zakúpenej vstupenke, či už naživo alebo online.

Detská konferencia. Foto: Godzone

Detská konferencia

Už niekoľko rokov je paralelnou súčasťou Godzone konferencie aj Detská konferencia, ktorá je plnohodnotným programom pre deti, ktorých rodičia sa chcú zúčastniť na hlavnom programe. Víziou detskej konferencie je zvestovať Božie kráľovstvo aj deťom, upevňovať ich v identite kráľovských detí a prinášať im Božiu blízkosť. Detská konferencia sa bude konať fyzicky na mieste konania konferencie pomedzi jednotlivé bloky hlavného programu, ale tiež online. 

PBS – Pomôž blížnemu svojmu

Nedostatok finančných prostriedkov nemôže byť podľa organizátorov dôvodom pre neúčasť na konferencii. Aj tento rok prebieha kampaň – „PBS – Pomôž blížnemu svojmu“, prostredníctvom ktorej ľudia môžu zaplatiť vstupné človeku, ktorý si to nemôže dovoliť. Zároveň ak niekto pomoc potrebuje, môže o ňu požiadať na stránke.

Registrácia na podujatie prebieha elektronickou formou na webovej stránke, kde nájdu záujemcovia všetky potrebné informácie.


Ďalšie články